Gevaarlijke situatie snel opgelost door de gemeente Nieuwegein

Met het warme weer zie je veel jeugd het water opzoeken. Zo ook in Vreeswijk nabij de Museumwerf. Met de hoge temperaturen, ook de komende week nog, geeft een duik in het water enige verfrissing. Maar het gevaar ligt soms op de loer. Zo stak een gevaarlijke ijzeren buis aan de oppervlakte in de Vaartse Rijn bij de Museumwerf.

Buurtbewoners hadden de pijp al gemarkeerd maar vonden de situatie zo gevaarlijk dat zij de hulp van de gemeente hadden ingeroepen. Aanvankelijk zou de klacht op 13 augustus behandeld worden. Maar gelet op de gevaarlijke situatie is toch besloten de pijp eerder uit het water te halen door de gemeente Nieuwegein. De bewoners waren zeer blij met deze snelle actie. Want, aldus een bewoner: ‘je zal in al het vertier, maar op de buis springen, dat wil je niet meemaken.’

Vanmorgen heeft de gemeente de pijp, die maar liefst zes meter lang is en recht op stond in het water, met een auto en een stuk touw uit het water getrokken. ‘Toch nog een snelle actie dus …chapeau, zo kan het dus ook! Veel zwemplezier allemaal’ aldus de ouders van de kinderen die het vertier zoeken in het koele water van de Vaartse Rijn.

Het is onbekend hoe de buis in het water terecht is gekomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk