Geslaagde eerste ‘Soep op zondag!’

Het wijknetwerk Fokkesteeg, Humanitas, MOvactor, Stichting Balans Nieuwegein en de gemeente Nieuwegein vinden het belangrijk dat bewoners elkaar tijdens een gezellig moment in de buurt kunnen ontmoeten. Daarom organiseren zij elke eerste zondag van de maand een soepzondag voor alle bewoners van Fokkesteeg. De eerste ’Soep op zondag!’ was afgelopen zondagmiddag 2 juni. De eerste kommen soep werden gevuld door burgemeester Frans Backhuijs.

Ruim 35 wijkbewoners kwamen naar de Bedumerschans. Niet alleen om te genieten van het mooie weer, maar ook om de eerste kom groente- of linzensoep te krijgen uit handen van de burgemeester. Hanny Plomp-van Rheenen van Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg: ‘Het was goed te zien dat er ruim 35 wijkbewoners aanwezig waren om samen soep te eten tijdens deze eerste ‘Soep op zondag! Een mooi moment om wijkbewoners te ontmoeten en te leren kennen. Daar is zo een moment voor bedoeld. Het proeft naar meer.’

De eerst volgende ‘Soep op zondag!’
De eerst volgende ‘Soep op zondag! is op zondag 7 juli aanstaande. Etenstijd is tussen 12.00 – 14.00 uur. Een kom soep kost € 1,-. U kunt alleen met gepast geld betalen. Adres: Bedumerschans 4 in de wijk Fokkesteeg. Aanmelden is niet verplicht, mag wel: soepopzondag@nieuwegein.nl.

Onze fotograaf Paterson Tijhuis was aanwezig op de eerste ‘Soep op zondag!’ en maakte onderstaande impressie.

One thought on “Geslaagde eerste ‘Soep op zondag!’

  1. hessel

    Laat bovengenoemde instanties zich ook inzetten op de problematiek met de jeugd in Merwestein, dat is hard nodig!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk