Gein Express officieel in gebruik genomen

Voor inwoners van Nieuwegein die 55 jaar of ouder zijn, is vrijdag 2 maart de BoodschappenPlusBus Gein Express van start gegaan. Een splinternieuwe bus voor personenvervoer inclusief begeleider en chauffeur zorgt voortaan voor ritjes naar het winkelcentrum of voor uitstapjes binnen of buiten de regio. De officiële ingebruikname was vrijdag voor het Stadshuis. Wethouder Bert Lubbinge (met onder meer welzijn in portefeuille) omarmt het particuliere initiatief van harte. ‘Het is een prachtig middel voor inwoners om sociale contacten op te doen. En wat is er nu leuker dan met elkaar op stap te gaan en een interessante expositie of een bezienswaardig museum te bezoeken.’ Hij overhandigde namens de gemeente een parkeerkaart waarmee de bus gratis kan parkeren in de betaaldparkeren-zone.

De Gein Express is een particulier initiatief en wordt mede ondersteund door sponsoren, het Nationaal Ouderenfonds en gelden uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Nieuwegeiners die gebruikmaken van deze boodschappenplusbus betalen eenmalig voor de inschrijving een bedrag van vijf euro. Vervolgens betalen zij voor de entree van de expositie of het museum.

Volgens projectleider Stichting Gein Express, de heer Rietveld, hebben al 150 inwoners zich ingeschreven voor de boodschappenplusbus. Elke maandag, aldus Rietveld, wordt een bezoek gebracht aan een winkelcentrum in Nieuwegein of de regio. De overige zes dagen per week wordt een bezienswaardigheid in de regio of in het land bezocht. De inwoner kan daar op intekenen en hij wordt vervolgens thuis opgehaald en teruggebracht. Omdat een begeleider (een vrijwilliger) meegaat, kunnen mensen die slecht ter been zijn worden geholpen met in- en uitstappen. Er is in de bus ruimte voor een aantal rollators en voor één rolstoel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk