Gebakken ananas met vanille-ijs

Is de verse ananas in de aanbieding? Maak dan eens dit snelle, warme nagerecht. Heel geschikt als feestelijk nagerecht bij een etentje, maar doordeweeks natuurlijk net zo lekker. Voor 4 personen
1 verse ananas
1 eetlepel kristalsuiker
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 ½ theelepel kaneelpoeder
50 g gepelde walnoten
boter
1 bak vanille-ijs Extra: koekenpan Haal het ijs vast uit de diepvries en zet schoteltjes of bakjes klaar.
Hak de walnoten iets kleiner.
Snij de kroon van de ananas en verdeel de vrucht in 4 parten.
Snij de harde kern weg.
Snij de buitenschil ruim weg, zodat er geen bruine “oogjes” meer in het vruchtvlees zitten.
De parten ananas in plakjes snijden en deze weer in stukjes.
Verhit de boter in een ruime koekenpan en voeg de ananasstukjes toe.
Bak de ananas al omscheppend licht goudbruin.
Voeg kristal- en basterdsuiker en het kaneelpoeder toe, schep om en laat even meebakken tot de suiker gesmolten is.
Zet de kookpit uit.
Schep 1 of 2 bolletjes ijs op een bordje en schep ¼ van de gebakken ananas bij het ijs.
Stuif eventueel een vleugje kaneelpoeder over het ijs.
Maak zo ook de andere bordjes op en serveer direct. Nagerecht voor 4 personen
Tijd ca. 15 minuten Tip
Vervang het vanille-ijs door walnotenijs.
Bak een in dunne partjes gesneden (zure) appel mee met de ananas. Ook lekker met een sinaasappel waarvan de partjes tussen de vliesjes uitgesneden zijn. Weetje
Ananas bevat veel vitaminen (bètacaroteen en vitamine E) en mineralen (kalium, magnesium, fosfor, ijzer, koper, mangaan, zink en jodium). Daarnaast bevat de vrucht het enzym bromelaïne dat eiwitten afbreekt. Daarom wordt het afgeraden om ananas in gerechten met gelatine te gebruiken.
Hoe kun je zien of een ananas rijp is? De middelste bladeren bovenop kun je makkelijk los trekken, de ananas heeft glanzende “ogen”, voelt stevig veerkrachtig aan en heeft een sterke, frisse ananasgeur. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk