Fototentoonstelling: ‘Ingezet in dienst van de Vrede’

De Nieuwegeinse veteranen staan centraal tijdens de viering van Bevrijdingsdag. Er is dit jaar niet alleen de gebruikelijke Veteranenlezing, ook is een fototentoonstelling ingericht van het veteraneninstituut over de inzet van Nederlandse militairen tijdens missies na de Tweede Wereldoorlog. De Kom, Stadstheater en kunstencentrum heeft daarvoor ruimte in de entreehal ter beschikking gesteld.

De viering van Bevrijdingsdag heeft dit jaar een sober karakter. ‘Wij merken nu ook de gevolgen van de crisis. Het lukt een aantal bedrijven niet meer de stichting 5 mei Nieuwegein financieel te ondersteunen,’ aldus voorzitter Mark Meijer. ‘Ook valt 5 mei dit jaar op een zondag. Daar houden wij ook rekening mee.’

Burgemeester Backhuijs zal de officiële opening verrichten van de fototentoonstelling “Ingezet in dienst van de Vrede” van het Veteraneninstituut. Deze tentoonstelling is tot 15 mei te bekijken in de entreehal van De Kom. De tentoonstelling bestaat uit 12 manshoge panelen en informeert over het voormalige werk van veteranen, de achtergronden van missies, zorgaspecten en de Nederlandse Veteranendag. Acht persoonlijke verhalen van veteranen zijn in beeld en woord te volgen. Deze fototentoonstelling is tot stand gekomen met een financiële bijdrage van het vfonds en van het NCDO. Het gaat vooral om de persoonlijke verhalen van zowel jonge als oude veteranen, die uitgezonden werden naar verschillende missies over de hele wereld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk