‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Doet u het ook?

Arend Bloemink: ‘Moeder en kind. Vlijen zich op een prachtige voorjaarsdonderdag neer op het terras van Barista op de Markt. Gezèllig. Genieten. Dan is daar SBS6-tuinman Ivo Putman van De Grote Tuinverbouwing die, onder het toeziend oog van de cameraman, pal voor je neus plantenbakken komt inrichten. Móói!’

‘De tuinman rommelt wat in een van zijn broekzakken en haalt een forse snoeischaar tevoorschijn… Het volgende moment overhandigt hij een secuur afgeknipte bloem aan het dochtertje. Verlegen glimlacht ze naar die Ivo. Moeder is verrast, dochter blij en op mijn vraag aan de moeder of ze akkoord is dat ik een foto op pen.nl plaats is het antwoord volmondig ja.’

‘Het zijn toch vaak die kleine momentjes die het leven in Nieuwegein zo fijn maken. Je moet ze alleen even zíen!’

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk