‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Chris Bouws (dankjewel, Chris!) stuurde ons deze foto met het volgende bericht:

‘Je ziet ze op steeds meer plaatsen in Nederland: de waarschuwingsborden “Auto op slot – Hond eruit” die u erop moeten wijzen dat u uw hond niet in de [warme] auto moet achterlaten als u die parkeert. De borden zijn ontwikkeld door de Dierenbescherming en hebben nu ook in Nieuwegein hun plaats gevonden: op initiatief van het Wijkplatform Hoogzandveld, Zandveld & Lekboulevard hangen de borden nu bij het parkeerterrein aan de Ratelaar.’

Er waren natuurlijk al banners, spandoeken en borden met ‘Laat niets van waarde in uw auto achter’, maar kennelijk ziet niet iedereen een hond als zijnde iets van waarde? We wachten nu op borden waarmee erop geattendeerd wordt dat je je kind niet in de auto moet achterlaten…

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

One thought on “‘Foto van de week’

  1. Corry den Duijn.

    Foto spreek goed aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk