Flitspalen in Nieuwegein blijven aardig flitsen ondanks Coronatijd

Vandaag heeft het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) de cijfers bekend gemaakt van het aantal boetes die gegeven zijn met behulp van de flitspalen, dit doet het CJIB overigens pas vanaf 2016. Wat blijkt nu? De flitspaal bij ‘De Poort van Nieuwegein’ (paalnummer: 3565) blijkt nog steeds een ‘gouden paal’ te zijn want, met maar liefst 7240 boetes in het tweede tertiaal (tussen mei en september 2020), staat deze flitspaal op de dertiende plek van Nederland! Van de 7240 boetes waren 93 voor door rood licht rijden. De rest was vanwege de snelheid.

Het gaat wel ‘beter’, in 2019 haalde de flitspaal bij ‘De Poort van Nieuwegein’ maar liefst 11.384 boetes op. En in 2018 stond deze flitspaal nog in de top-3 van Nederland met maar liefst 24080 boetes!

De andere flitspalen in Nieuwegein harkten 7460 bekeuringen binnen. Dat is net iets meer dan alleen de flitspaal bij ‘De Poort van Nieuwegein.’ De flitspaal op de A.C. Verhoefweg was goed voor 643 boetes (552 snelheid en 91 rood licht). De flitspaal op de Plettenburgerbaan flitste tussen mei en september dit jaar 1952 keer (1841 voor snelheid en 112 voor rood licht). De nummer twee flitspaal, aan de Symfonielaan flitste 4864 maal. Dat was alleen voor snelheid.

Corona
Er is een afname van het aantal geconstateerde verkeersovertredingen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, maar vergeleken met het eerste tertiaal van 2020 is een lichte stijging te zien. In de eerste vier maanden van dit jaar werden 2.481.352 verkeersboetes opgelegd. Na de oproep van de overheid half maart om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona werd het een stuk rustiger op de weg en dat was ook terug te zien in het aantal geconstateerde verkeersovertredingen.

Flitspaal aan de A.C. Verhoefweg in aanbouw

Waar staan de flitspalen in Nieuwegein
– A.C. Verhoefweg ter hoogte van het kruispunt Barnsteendrift;
– Weg naar de Poort ter hoogte van het kruispunt Buizerdlaan;
– Plettenburgerbaan ter hoogte van het kruispunt Perkinsbaan.
– Symfonielaan ter hoogte van het kruispunt Harmonielaan (alleen snelheid);

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk