Flitspaal op ‘Weg naar de Poort’ in top-10 van Nederland

Onlangs heeft het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) de cijfers bekend gemaakt van het aantal boetes die gegeven zijn met behulp van de flitspalen, dit doet het CJIB overigens pas vanaf 2016. Wat blijkt nu? De flitspaal bij ‘De Poort van Nieuwegein’ (paalnummer: 3565) blijkt nog steeds een ‘gouden paal’ te zijn want met maar liefst 11.384 boetes in het tweede tertiaal (tussen mei en september) van 2019 staat deze flitspaal wederom in de top 10 van Nederland!

Het gaat wel ‘beter’, in 2018 stond deze flitspaal nog in de top-3 van Nederland. Het aantal snelheidsboetes zakte landelijk van 2.793.407 in 2018 naar 2.470.294 keer in dezelfde periode in 2019. In de provincie Utrecht zijn tussen mei en september 118.792 bekeuringen uitgedeeld na controles met een flitspaal. Het gaat om snelheidsovertredingen en automobilisten die door rood licht rijden.

De nummer 1 flitspaal van de provincie Utrecht staat in de gemeente Stichtse Vecht op de N201 (Loenenseweg). Deze paal flitste in dezelfde periode maar liefst 12.863 keer. Nieuwegein staat met de flitspaal op ‘De weg naar de Poort’ op een tweede plek in de provincie Utrecht.

Waar staat de flitspalen
– A.C. Verhoefweg ter hoogte van het kruispunt Barnsteendrift;
– Weg naar de Poort ter hoogte van het kruispunt Buizerdlaan;
– Plettenburgerbaan ter hoogte van het kruispunt Perkinsbaan.
– Symfonielaan ter hoogte van het kruispunt Harmonielaan (alleen snelheid);

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk