Fietsersbond Nieuwegein: ‘Fietsersinformatie Structuurbaan ronduit belabberd!’

‘De informatie voor fietsers over omleidingsroutes vanwege de afsluiting van de Nieuwegeinse Structuurbaan is ronduit belabberd’ laat de Fietsersbond in Nieuwegein aan onze redactie weten. De bewegwijzering stuurt fietsers het bos in en de informatie op de gemeentelijke website is onjuist en tegenstrijdig. ‘En dat in de week dat de campagne Nieuwegein Fietst van start gaat’ aldus Clarion Wegerif van de Fietsersbond. ‘Dat moet en kan beter: een tandje erbij graag, wethouder Peter Snoeren!’

Wat is er aan de hand?
Vanaf maandag 13 februari start het werk aan de Structuurbaan in Nieuwegein. De weg krijgt vrijliggende fietspaden, wat op zich natuurlijk fijn is. Maar in dezelfde week dat de campagne Nieuwegein Fietst van start gaat, mag je toch wel wat verwachten aan communicatie over de afsluiting van deze Fietsfilevrijroute. Die loopt van Houten via de Nieuwe Heemsteedse (fiets)brug, de Structuurbaan en de Utrechtsestraatweg naar Utrecht-West.

Tijdens de werkzaamheden, die tot medio juli duren, is de Structuurbaan afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers. Een flitsende tekstkar geeft dat al een week aan. Kosten noch moeite zijn gespaard om tijdelijke bushaltes langs de Plettenburgerbaan en trappen voor voetgangers aan te leggen, maar de informatie voor fietsers blijft beperkt tot een enkel geel F-bordje.

De Fietsersbond heeft tot tweemaal toe de bouwtekeningen becommentarieerd. Maar zijn niet uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op 26 september 2016. De gemeente heeft daarvoor inmiddels haar excuses aangeboden. De tegenstrijdige en foutieve informatie op de website heeft de Fietsersbond de afgelopen weken geleden diverse malen via mails en telefoon bij de gemeente aan de orde gesteld. Helaas tot nu toe zonder effect.

Clarion Wegerif: ‘Wij vinden dat fietsers niet alleen in de planfase, maar ook bij de uitvoering van werkzaamheden goed geïnformeerd moeten worden. Zo ingewikkeld is dat niet. Een kwestie van het al in de aanbestedingsfase meenemen van eisen, net zoals dat kennelijk is gedaan met de eisen van de OV-diensten. En gebruik maken van lokale kennis. Wij zijn er klaar voor en zeggen: Peter Snoeren, dit moet en kan beter, een tandje erbij graag!’

One thought on “Fietsersbond Nieuwegein: ‘Fietsersinformatie Structuurbaan ronduit belabberd!’

  1. De Jong

    Vanmorgen naar Houten gefietst, via de Nieuwegeinse brug naar Houten gefietst. Bij Van Vliet Milieu naar beneden. Eén groot donker gat, een weg met kuilen en gaten en vervolgens een fietspad langs het kanaal zonder verlichting. Nieuwegein Fietsstad? Nog niet misschien!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk