Extra steuntje in de rug voor Nieuwegeinse minima

Op intiatief van GroenLinks heeft de gemeenteraad van Nieuwegein op 15 december een amende-ment op de najaarsnota aangenomen om, voordat de Nieuwegein-pas in 2007 wordt ingevoerd, de minima in 2006 een extra steuntje in de rug te geven door middel van het verstrekken van een bijdrage om naar keuze te zwemmen, naar het theater te gaan of met openbaar vervoer te reizen. In het voorstel van het College was het extraatje beperkt tot het theater.

GroenLinks vindt dat deelname aan de samenleving breder bevorderd kan worden dan alleen met een theaterbon. Een tweede amendement om een vrijwilligersgroep in Galecop te steunen die het Rundubos wil opknappen haalde het niet. ‘Blijkbaar heeft een meerderheid van de raad nog steeds niet door dat de toekomst ligt in het steunen van initiatieven van vrijwilligers’, aldus Manuel Sewgobind van GroenLinks Nieuwegein.

Het CDA vond dat het bos er net zo bijlag als een wildernis bij Rundu en opknappen dus niet hoefde. De vrijwilligers in Galecop denken daar echter heel anders over.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk