Eindelijk pinnen in Vreeswijk

De inwoners van Vreeswijk hebben het lang zonder geldautomaat moeten doen, maar dat is binnekort voorbij. Vooral ouderen waren de dupe van het weghalen van het pinapparaat in de Tramstraat. De Rabobank heeft in juni 2012 tot deze actie besloten omdat boven de geldautomaat in de Tramstraat sprake is van privébewoning, waarbij een significant veiligheidsrisico is geconstateerd vanwege de vele plofkraken en geweld rondom geldautomaten.

De geldautomaat in Vreeswijk werd goed gebruikt. Om de bewoners van die wijken te faciliteren heeft de Rabobank het afgelopen half jaar actief gezocht naar een andere lokatie. Het plaatsen van zogenaamde ‘instore automaten’ heeft, vanwege de veiligheid, de voorkeur. Nu is er een lokatie gevonden.

Ondernemer Remco van Dijk, eigenaar van de bloemenshop 4Roses aan de Dorpsstraat 13, is bereid gevonden om in zijn winkel een gelduitomaat te plaatsen. Eind oktober zou het apparaat in functie moeten zijn. Van Dijk: ‘Het geven van deze extra service vinden wij heel belangrijk voor de Vreeswijkers. Mensen moesten nu naar Hoog Zandveld en vooral ouderen haalden daar extra geld. Dat is gevaarlijk voor met name deze mensen. Ook houden wij zo de mensen in Vreeswijk om hun boodschappen te doen. Half oktober komt KPN de telefoonlijn aanleggen en eind oktober zou alles operationeel moeten zijn.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk