Eerste Vrijheidsmaaltijd in Nieuwegein zeer geslaagd

Zondagmiddag 5 mei jl. organiseerde het 4 en 5 mei comité Nieuwegein een Vrijheidsmaaltijd. Het was de eerste keer dat meer dan vijftig inwoners uit Nieuwegein tijdens een brunch met elkaar in gesprek gingen over vrijheid maar ook over onvrijheid tijdens een maaltijd. ‘Iets waar je niet dagelijks bij stilstaat en dan is Bevrijdingsdag bij uitstek een goed moment om er aandacht aan te geven’ aldus de organisatie. De groep deelnemers bestond uit jonge mensen, ouderen, mensen die hier geboren zijn maar ook mensen die later naar ons land gekomen zijn. Zoals Mahmud Aijarrah uit Syrië. Mahmud las een brief voor over zijn ervaringen als vluchteling naar Nederland.

Nicole van Nimwegen van het 4 en 5 mei comité Nieuwegein: ‘In Nieuwegein was het de eerste keer dat de Vrijheidsmaaltijd werd georganiseerd. Volgend jaar, wanneer we 75 jaar Vrijheid vieren, willen we de vrijheidsmaaltijd voor meer mensen en op meerdere plaatsen in de stad organiseren. Dit jaar waren we te gast bij Barista’s en daar waren we erg blij mee, een mooie locatie in het hart van onze stad.’

Na afloop van de maaltijd werd op de Markt de vlag gehesen en hield burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein een korte toespraak waarna het Wilhelmus werd gespeeld.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel en reporter Frans Evers waren ter plekke en maakten bovenstaand videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk