Dode bij steekpartij in Nieuwegein

In de wijk Galecop in Nieuwegein is een dode gevallen bij een steekpartij. De politie heeft een persoon aangehouden. Het incident gebeurde zondagavond rond 19.10 uur in een pand van de Stichting Beschermd Wonen Utrecht (SBWU) aan de Frederik van Eedenhove, waar mensen met psychosociale, psychiatrische en verslavingsproblemen wonen. De aanleiding is nog niet bekend. De recherche doet onderzoek en kan nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer. De politie heeft de omgeving van de woning afgezet voor sporenonderzoek.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd maar overleed later op de avond. Verdere informatie kon de politie niet geven. De politie heeft na de steekpartij een vrouw aangehouden. Het is niet duidelijk wat haar relatie tot het slachtoffer is. De recherche doet momenteel onderzoek. Ook kon zij niet zeggen of het slachtoffer een man of een vrouw is.

UPDATE 11-02-2013: Op zondagavond 10 februari vond een steekpartij in een woning plaats. Een man raakte ernstig gewond en overleed kort daarna. Rond 19.10 uur kreeg de politie de melding van een steekpartij in een woning aan de Frederik van Eedenhove. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. In de woning troffen zij een ernstig gewonde 68-jarige man uit Nieuwegein aan. Agenten startten direct met reanimatie, wat even later werd overgenomen door ambulancepersoneel. Een ambulance bracht het slachtoffer vervolgens over naar het ziekenhuis, waar hij kort daarna overleed.

In de woning had vermoedelijk een conflict plaatsgevonden, waarbij gebruik was gemaakt van een steekvoorwerp. Wat er precies is gebeurd, moet nog worden onderzocht. Agenten hielden een 47-jarige vrouw uit Nieuwegein aan op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk