Documentairemaakster Nicky Maas zoekt cliënten om te volgen tijdens het nachtwaken

De dood is een onderwerp waar we het niet graag over hebben, ook documentairemaakster Nicky Maas werd niet graag geconfronteerd met haar eigen sterfelijkheid en was zelfs bang voor de dood. Totdat ze op het sterfbed van haar opa kennis maakte met een nachtwaakster. De band die haar opa in korte tijd opbouwde met deze onbekende vrouw die ’s nachts bij zijn bed kwam waken fascineerde Nicky.  Naast dat ze zelf nachtwaakster werd besloot ze een documentaire te maken over dit bijzondere vrijwilligerswerk.

Nicky Maas: ‘In De Nachtwaker volgen we Janneke, zij is al 15 jaar vrijwilligster in de palliatieve terminale thuiszorg.  De film onderzoekt wat het doet met Janneke als mens om zo vaak met de dood geconfronteerd te worden. Hiervoor is het belangrijk haar te volgen tijdens het nachtwaken bij mensen thuis. Daarom zijn wij op zoek naar cliënten in de omgeving van Nieuwegein/Utrecht die open staan om gefilmd te worden tijdens het nachtwaken. Dit gebeurt altijd in respectvol overleg met familie en de cliënt zelf.’

Kent u iemand die zou willen meewerken aan de film, of bent u dat zelf? Kijk voor meer informatie deze website of neem contact op met Nicky Maas via denachtwaker@tangerinetree.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk