Katern

Discotheek ‘Flash Reünie’ een groot succes

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. De langverwachte reünie naar de legandarische Flash Dancing uit de 80’er jaren was een feit. Het was goed druk in The Pit aan de Nedereindseweg, er kon lekker gedanst worden op oude hits uit de vervlogen 80’er jaren en dat werd dan ook goed gedaan.

Geschiedenis jongerencentrum
Midden jaren tachtig zijn er geen echte uitgaansgelegenheden in Nieuwegein. In de weekenden is er een hoop overlast van jongeren op straat en de gemeente besluit een gebouw beschikbaar te stellen waar jongeren konden samenkomen. Zo is jongerencentrum Flash ontstaan. Langzaam maar zeker groeide dit centrum als discotheek uit tot een begrip in Nieuwegein en omstreken. Mensen kwamen van heinde en ver naar Flash. Er traden ook regelmatig artiesten en DJ’s op zoals Adam Curry, Centerfold en The Star Sisters. Later heeft dit centrum de namen gehad als Time Out, Feniks en tegenwoordig The Pit en The Partner.

Organisator Jeroen Graafland: ‘De vrijwillegers van the Pit hadden hun handen vol om iedereen van drankjes te voorzien en er werden weer oude vriendschappen aangehaald, mooie verhalen uitgewisseld en wellicht bloeide er ook weer nieuwe liefdes op. De zaal was mooi aangekleed met oude items en het mooie licht en geluid maakte alles compleet.’

Bike & Scooterworld uit Nieuwegein had ervoor gezorgd dat er een mooie brommers stonden te glimmem uit die tijd (o.a. een Zundapp en Honda MT5). Kaasspeciaalzaak Oomen, Slagerij Gelderblom en IJsspeciaalszaak Schep hadden voor leuke verrassingen gezorgd om op de avond te verloten.

Graafland: ‘Een veelgehoorde opmerking op de avond was dat wanneer de volgende feestavond weer zou zijn; dat hier grote behoefte aan is dat werd wel snel duidelijk.’

De organisatie was zeer tevreden over de opkomst en het verloop van de avond. Binnenkort zal de organisatie weer om de tafel gaan om te kijken of er een vervolg gaat komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk