Derde plaats voor Bridget Zoetemeyer op WK Jiu Jitsu in Athene

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Bridget Zoetemeyer.

Arend Bloemink: ‘Dertien jaar oud. En dan onlangs in Athene de derde plaats behaald tijdens die wereldkampioenschappen Jiu Jitsu. Zó! Een wereldprestatie!’

‘Deze kanjer ontmoette ik afgelopen zaterdag. Ik mocht haar portretteren. Wat een eer! In haar roze, echt álles is er roze, slaapkamer staat een kast. Een kast met daarop en daaraan alle door haar gewonnen prijzen. Bekers, linten, medailles (bekijk de foto’s en stel je voor dat je daar met een stofdoek langs en over moet, een klus die de moeder van deze kanjer ten deel valt…). Bridget, het Portret Van Deze Week, blijft gedurende de hele fotoshoot rustig zichzelf. Een glimlachje is prima, maar daar blijft het bij. En dat staat haar goed!’

Onder de foto’s de antwoorden op de altijd vijf dezelfde vragen die wij stellen aan het ‘Portret van de week.’

Wie ben je ?
Mijn naam is Bridget Zoetemeyer, ik ben 13 jaar oud. Ik zit op het Oosterlicht college Nieuwegein. Ik doe twee sporten: Judo en Jiu-Jitsu. Met Jiu-Jitsu ben ik twee keer Nederlands kampioen geworden in Fighting system en drie keer in Duo system. Mijn coach/trainer is Barry van Bommel. Ik ben geselecteerd voor het WK Jiu-Jitsu in Athene Duo system, dat is 16 t/m 19 maart 2017.

Wat doe je in het dagelijks leven ?
Ik train 4x per week bij deMix in Nieuwegein en bondstraining bij Judo Bond Nederland. In het weekend zijn er wedstrijden (niet elke weekend) voor duo en fighting. Voor de rest werk ik aan school (huiswerk) en luister ik muziek. Bijna elke zaterdag sport ik voor mijn conditie.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
Ik woon al mijn hele leven in Nieuwegein. Mijn ouders zijn een paar jaar geleden gescheiden. Mijn ouders wonen alletwee nog in Nieuwegein, en ik woon nog bij alle twee (om de twee weken)

Wat vind je van Nieuwegein ?
Ik vind Nieuwegein leuk, er zijn best veel dingen te doen en er zijn veel scholen. Er zijn ook veel sportscholen in de buurt.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Meer activiteiten voor kinderen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren