Denk mee over vernieuwing fietsroute Utrecht – Nieuwegein – IJsselstein?

De provincie Utrecht vernieuwt de doorgaande fietsroute tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Het gaat om de fietsroute die in Nieuwegein loopt via de Utrechtsestraatweg, Herenstraat, Doorslag, Geinbrug en Hooglandse Jaagpad. Het doel van de nieuwe fietsroute is om meer ruimte te bieden aan fietsers en voetgangers om zo de fietsroute aantrekkelijker te maken. ‘Tegelijk zorgen we voor meer veiligheid en comfort op de fietsroute’ aldus de gemeente Nieuwegein.

De provincie Utrecht: ‘We werken aan een fietsvriendelijke fietsroute en veiliger oversteken van de kruisingen. De provincie werkt hierin samen met de gemeenten Nieuwegein, Utrecht en IJsselstein. Wij hebben al een eerste ontwerp gemaakt (Voorlopig Ontwerp). We vinden het belangrijk om te horen wat bewoners en bedrijven langs de route en gebruikers van de route van dit ontwerp vinden. Dat helpt ons om de plannen verder uit te werken en te verbeteren.’ Het verloop van de route en sommige elementen voor de inrichting van de fietsroute zelf liggen vast.

Online reageren
Vanwege COVID-19 kan er helaas geen fysieke bijeenkomst georganiseerd worden. Online kunt u vanaf maandag 25 januari 2021 tot en met zondag 7 maart 2021 uw reactie geven via deze website.

Hier vindt u meer informatie, een toelichting op het Voorlopig Ontwerp en hoe u kunt reageren. U kunt op de interactieve kaart aangeven op de genoemde website wat u belangrijk vindt en wat uw zorgen en uw wensen zijn. De provincie Utrecht en de gemeente houden daar dan rekening mee in de vervolg ontwerpen en koppelen aan u terug wat zij met uw inbreng hebben gedaan.

5 thoughts on “Denk mee over vernieuwing fietsroute Utrecht – Nieuwegein – IJsselstein?

 1. SC

  ‘via de Utrechtsestraatweg, Herenstraat, Doorslag, Geinbrug en Hooglandse Jaagpad”
  Wat zit er tussen de Geinbrug en het Hooglandse Jaagpad? Steek je over over de Geinbrug en dan door het park? Waarom door het park? Wat is er onveilig aan de IJsselsteinseweg?

  1. Michel

   IJsselsteinse weg is te stil, luguber
   Meer huizen bouwen daar of de wegen ondertunnelen zodat fietspad opener wordt.
   Of fietspad naast de weg aanleggen

   1. SC

    Het jaagpad lijkt me stiller en door een park is ook niet altijd de veiligsteroute.

 2. Erwin Hoogendoorn

  De link werkt niet

  1. Wat staat er vetgedrukt voor de link?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!