D66 Nieuwegein: ‘Tramhalte Merwestein moet blijven’

De D66 komt in verweer tegen sluiting tramhalte Merwestein. De sluiting komt als een grote verrassing voor de partij uit Nieuwegein. Tom Verhoeve, fractievoorzitter van de D66: ‘De provincie heeft als concessiehouder het recht om zo’n besluit te nemen. Dat betekent wat ons betreft dat de provincie ook de plicht heeft om samen met de lokale omgeving tot een goede afweging te komen. Dat heeft niet plaats gevonden.’

In een reactie laat de D66 weten zich hard te maken om het voorgenomen besluit teniet te doen. ‘De tot nu toe bekende argumenten zijn ons inziens niet toereikend. Het belangrijkste argument is dat de halte weinig gebruikt wordt. Alhoewel dat klopt, kan je op twee manieren dit oplossen. Sluiten is de makkelijkste manier. De andere manier is om de halte aantrekkelijker en toegankelijker te maken.’

De ligging van de halte is goed, je komt vanaf tramhalte Merwestein gemakkelijk naar vier toplocaties: sportcentrum en zwembad Merwestein, het stadspark Oudegein, het St. Antoniusziekenhuis en het oostelijk deel van het stadscentrum, waar ook het Theater De Kom en het Stadshuis gevestigd zijn. ‘Er is dus potentie om het aantal gebruikers toe te laten nemen’ aldus Verhoeve.

Tijdens de raadsvergadering op donderdag 20 september dient D66 samen met andere partijen daarom twee moties in. Eén om de Provinciale Staten op te roepen om de tramhalte te behouden, en één waarin de D66 het College oproepen om met een plan van aanpak te komen om de tramhalte kwalitatief te verbeteren.

Tom Verhoeve

5 gedachten over “D66 Nieuwegein: ‘Tramhalte Merwestein moet blijven’

  1. Dat andere parijen niets laten horen,snap ik wel.
    Die luisteren niet naar de burgers.
    Alleen d66 geeft gehoor aan de burgers.
    Tom Verhoeven is een man die opkomt voor de mensen van nieuwegein .
    Hij luistert en is ook geïnteresseerd in de mening van de mensen, iets wat ik van de andere partijen mis.

  2. Volgens mij zijn er wel meer partijen mee bezig.Lijkt me sterk dat maar 1 partij luistert naar inwoners. Waar baseer je dat op John. Maar het zou wel erg jammer zijn als de hale verdwijnt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren