D66 Nieuwegein in gesprek met CALS scholieren op Paarse Vrijdag

Op vrijdag 14 december is op meer dan 1.000 middelbare scholen, hogescholen en universiteiten Paarse Vrijdag gevierd. Dé dag die in het teken staat van LHBTI+ -acceptatie op school.

Zo’n 300.000 scholieren over heel Nederland hebben deze dag paars gedragen om een statement te maken, namelijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op school ongeacht de seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie.

Ook het Cals College Nieuwegein vierde Paarse Vrijdag. De Gender & Sexuality Alliance (GSA) van het Cals College was al weken bezig met de organisatie. Leerlingen hebben zelf gezorgd voor paarse GSA T-shirts, flyers en verschillende kraampjes om meer informatie te krijgen en vragen te stellen.

Ook de lokale politiek was vertegenwoordigd. D66 Nieuwegein is tijdens een les in gesprek gegaan met scholieren over diversiteit en “kunnen zijn wie je bent”. “Het is heel belangrijk dat de zichtbaarheid en bespreekbaarheid van LHBTI+ vergroot wordt,” aldus D66-raadslid Anita van Schaik. “Dat dat nodig is, blijkt uit een artikel in de Volkskrant van 13 december jl. Daarin staat dat bijna de helft van de LHBTI-leerlingen het afgelopen jaar werd uitgescholden wegens hun seksuele oriëntatie. Dat moet beter kunnen!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!