Column burgemeester Frans Backhuijs: ‘Corona blijft ons uitdagen’

‘Afgelopen week heb ik met veel plezier het boek ‘Nieuwegein 50 jaar’ van de Historisch Kring in ontvangst genomen. Het boek staat vol mooie verhalen en interessante informatie over de geschiedenis van Nieuwegein. Het is een zeer lezenswaardig boek en voor iedereen die geïnteresseerd is in de boekhandel te koop. Ook was er deze week een bijeenkomst voor ondernemers waarin met elkaar werd gesproken over hoe het is om 50 jaar in Nieuwegein te ondernemen. Na een presentatie waren er diverse workshops over uiteenlopende onderwerpen zoals bedrijfsvitaliteit, duurzaam ondernemen of het nieuwe werken. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Samen voor Nieuwegein in het theater van het Oosterlichtcollege. Mooi om te zien met hoeveel energie en bevlogenheid er in Nieuwegein wordt gewerkt. En zo blijven we nog steeds onze 50ste verjaardag vieren. Daarbij blijft corona ons bezig houden.’

‘Op het moment dat ik deze column schrijf zijn de eventuele nieuwe maatregelen vanuit het Kabinet nog niet bekend. De afgelopen weken heb ik er al vaker over geschreven, door de stijging van het aantal coronabesmettingen nemen de zorgen in het land en in Nieuwegein toe, ook bij mij als burgemeester. We dachten een periode van strenge maatregelen achter ons te kunnen laten, maar het virus blijft onze samenleving uitdagen. Laten we allemaal, ook als wij gevaccineerd zijn, ons aan de basisregels houden: Handen wassen, testen en thuisblijven bij klachten, thuiswerken als het kan, goed ventileren en afstand houden. Het zorgt dat het virus zich minder snel verspreid. We zullen samen moeten zorgen dat we het virus eronder krijgen en dat betekent dat we ook allemaal moeten meedoen. Ik hoop dat deze gezamenlijke inzet ervoor zorgt dat nog strengere maatregelen niet nodig zijn.’

Burgemeester Frans Backhuijs

Kinderboek 'De Troonladder'

HvH01
€9.50
Op voorraad
1
Productgegevens

Auteur Heleen van den Hoven woont al ruim dertig jaar in Nieuwegein. Ze schreef de thrillers Het Carpa Complot, De speelgoedman en Het Tango algoritme. Toen haar kinderen nog klein waren, maakte Heleen enkele kinderboeken die spelen in de wijk Zuilenstein: 'De Troonladder' en 'Losse Tanden'.

De Troonladder is een school speciaal voor prinsessen. Toch is het wel een moderne school. Alle vaders en moeders, koningen en koninginnen, tsaren en tsarina's, sultans en sultana's willen dat hun meisjes zo normaal mogelijk opgroeien. Dan komt Lola op school, de kleindochter van de conciërge. Zij vertelt hoe het op een normale school toegaat. En dan willen de prinsessen ook skaten en een project doen, en hun huisdieren meenemen naar school. Alles liever dan linten knippen!

Een boek voor kinderen die keet schoppen heel normaal vinden... Leuk om zelf te lezen (AVI8) en geschikt als voorleesboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Paperback, 45 blz.

Bewaar dit product voor later

 

 

 

 

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk