Katern

Cityplaza rood van de brandweerauto’s

Vandaag, zaterdag 9 maart jl. konden de inwoners van Nieuwegein de brandweer de hele dag volop bezig zien hoe bekwaam de mannen zijn. De Algemeen Brandweer Wedstrijd Commissie (AWBC) hield die dag haar provinciale brandweervaardigheidstoetsen rondom het oude theater De Kom en de bioscoop op winkelcentrum Cityplaza.

‘Deze brandweervaardigheidstoetsen van het ABWC zijn het fundament onder de geoefendheid van de brandweer’ aldus een van de brandweermannen tegenover Michael Simonse die bovenstaande video maakte. De locatie was geheim, maar niemand kon het ontgaan toen de oefening om 07.30 uur startte in de binnenstad van Nieuwegein.

Er werden in twee categorieën oefeningen gehouden: Oefening op de Hoge Drukbaan (HD). Hier was brand ontstaan tijdens sloopwerkzaamheden in de bioscoop op de tweede etage. De andere oefening werd gehouden in de categorie brand & hulpverlening. Hier werd een brandje gesimuleerd op het podium van het oude theater De Kom.

Aan de toets voor het TS-HD Provinciaal deden mee de korpsen uit: Maarssen, Zeist 3, Bunschoten, Linschoten, Rhenen-Achterberg, Eemnes 2, Elst, Cothen-Langbroek en Veenendaal. Ieder team kreeg een half uur om zijn kunnen te laten zien. Linschoten werd de uiteindelijke winnaar van deze oefening.

Aan de toets voor het 112 Provinciaal deden meer de korpsen uit: Oudewater, Westbroek-Tienhoven, Baarn, Meerkerk, Kamerik, Lopik, Groenekan, Werkhoven, Nieuwer ter Aa en Ameide-Tienhoven. Baarn werd in deze categorie uitgeroepen tot winnaar.

Om 16.00 uur waren alle korpsen aan de beurt geweest. Alle teams kregen een half uur de tijd om hun kunnen te laten zien. Even na 16.00 uur was het weer stil nabij P-West. De oefening trok veel bekijks. Nieuwegein deed niet mee. Zij faciliteerde de oefening.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren