Budget wonen in een grote stad doe je zo!

Ga je over een paar weken verhuizen naar een grote stad? Gefeliciteerd! Een nieuwe, leuke uitdaging met heel veel dingen die je kunt doen en ontdekken. Verhuizen naar een grote stad is een grote stap. Dit kan voor je portemonnee nog weleens lastig worden. Denk eens aan alle leuke restaurants en barretjes die je kunt bezoeken. Of alle openbaar vervoersmogelijkheden voor de kleinste stukken. In een grote stad worden we erg verwend. Gelukkig heb je niet al deze spullen en activiteiten nodig om leuk te leven in een grote stad. Je kunt ook zeker budget wonen in een grote stad en het nog steeds enorm naar je zin hebben.

Leer je omgeving kennen
Moet je nog verhuizen of zelfs nog een huis huren via Huurstunt? Nadat je weet waar je gaat wonen kun je al wat vooronderzoek doen. Hoe ver is je school en/of werk vanaf je huis? Waar wonen je vrienden en familie? Welke supermarkten en sportscholen zijn op loopafstand? Je wilt het liefst in een omgeving wonen waar je zo goed als alles op loopafstand kunt doen. Verder is het handig een fiets te kopen. Elke grote stad in Nederland willen ze zo veel mogelijk autovrij maken. Voor fietsers in een grote stad is dit ideaal. Vaak ben je met de auto ook een stuk langer onderweg, wat erg zonde is. 

Bouw een groot netwerk op
Nu denk je misschien, waarom is het opbouwen van een groot netwerk nodig voor budget wonen? Denk eens aan alle mensen die je leert kennen die restaurants hebben of de eigenaren kennen. Wil je een keer uit of een paar leuke barretjes bezoeken? Kom je zo veel bekenden tegen? Zo zorg je ervoor met korting leuke dingen te doen. Verder kun je ook makkelijker meer tips ontvangen zodat je niet iedere maand net rondkomt. 

Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen. Door iedere keer naar de duurste supermarkt te gaan ben je onnodig veel geld kwijt. Woon je in de buurt van de markt en heb je huisgenoten? Dan kun je samen wat grotere inkopen doen voor een stuk minder. Door het te delen ben je nog minder kwijt, kun je meer verschillende dingen kopen en kun je samen koken. 

Stel prioriteiten voor jezelf op
Iets wat we allemaal willen, is meer geld overhouden dan eruit gaat. Dit is niet voor iedereen makkelijk. Helemaal niet wanneer je omringt wordt door de leukste tenten en een hoop gezelligheid. Schrijf op wat je vaste lasten zijn iedere maand en kijk waar je minder aan kunt uitgeven. Verder kun je een lijstje maken met dingen die je graag wilt doen en kopen. Ga een paar keer over de lijst heen en vraag jezelf af in hoeverre je deze dingen allemaal nodig hebt. Staat erbij dat je een nieuwe broek hebt terwijl er al tien broeken in je kast hangen? Schrappen maar! Sportieve activiteiten die op je lijstje staan zijn bijvoorbeeld weer goed voor je gezondheid. Zoek online welke opties er zijn in je buurt en vraag rond naar de plekken met de juiste prijs en kwaliteitsverhouding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk