Brandweer houdt ontruimingsoefening en zoekt figuranten

Donderdag 23 augustus aanstaande houdt de brandweer van Nieuwegein een grote ontruimingsoefening in het buurthuis op Fort Vreeswijk. Hiervoor zijn 100 figuranten nodig, zowel kinderen als volwassenen. De oefening van de brandweer begint om 19.30 uur. Wil je meedoen als figurant, meld je dan aan via: dorpshuisvreeswijk@gmail.com. Na afloop krijgen de deelnemers natuurlijk een versnapering.

Waarom een oefening
Bij alles geldt: als je het vaak doet wordt je er beter in. Een eerste (grote) oefening verloopt zelden perfect. Bij een calamiteit zoals brand is er weinig tijd, dan wil je dus dat het goed loopt en dat iedereen snel in veiligheid is. Bovendien zie je dan wat er beter kan. Is het bijvoorbeeld handig dat minder zelfredzame medewerkers op een bovenste verdieping zitten, of komen zij met hulp eenvoudig naar beneden? Door regelmatig met elkaar te oefenen in diverse samenstelling worden procedures ingetraind en kost het geen moeite en denkkracht maar gaat het als automatisch

Tijdens de ontruimingsoefening kunt u ook kennis maken met de Vrijwillige Brandweer Zuid. Zij komen graag in contact met mensen die brandweervrijwilliger willen worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Brandweer Veiligheidsregio Utrecht (VRU), brandweerpost Nieuwegein zuid. Wil je een keer komen kijken bij brandweerpost Nieuwegein Zuid op een oefenavond Meld je hiervoor aan bij de postcommandant Willem Teeuw. Dit kan telefonisch via: 088 – 878 40 72 of stuur een mail naar: nieuwegeinzuid@vru.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk