Beveilig je huis goed met een smart home installatie

Slimme apparaten en beveiliging gaan hand in hand. Slimme apparaten maken het veel gemakkelijker om je woning te beveiligen. Ze vergroten de kans dat je woning wordt overgeslagen door inbrekers of ander gespuis. En ze zorgen ervoor dat áls je huis dan toch wordt bezocht door ongewenste individuen, de pakkans een stuk groter is. Daarom beveilig jij je huis goed met een smart home installatie.

De IP camera: bewaking op afstand
Verreweg het meest gebruikte smart home apparaat is de IP camera. De camera werkt middels een IP adres (vandaar de naam). Hij heeft een rechtstreekse verbinding met het internet. Daardoor kun jij op afstand contact maken met de camera. Je krijgt een berichtje op je telefoon wanneer de camera beweging registreert. En je kunt ten allen tijde via je smartphone meekijken met de camera. Er zijn heel veel aanbieders van camera’s, zowel van goede als van slechte kwaliteit. Je moet goed opletten welke je koopt: sommige camera’s slaan hun beelden op op een slecht beveiligde locatie. Het beste kijk je voor een goede camera op de officiële Somfy website, dan weet je zeker dat je een betrouwbaar product koopt.

Tip: Hang zowel voor als achter het huis een camera of dummy-camera in het zicht. Inbrekers zien dit en worden erdoor afgeschrikt. Zij kunnen tenslotte niet zien of de camera wel of niet werkt. Het is verstandig een werkende camera op een verborgen plek te installeren, zodat een ongewenste indringer zijn gezicht er niet voor zal verbergen en daardoor goed zichtbaar is.

Draadloos alarmsysteem voor binnenshuis
Een smart home installatie bestaat meestal uit een combinatie van verschillende beveiligingen. Het draadloos alarmsysteem wordt veel gebruikt. Dit is een systeem dat je heel eenvoudig kunt monteren. De beveiliging wordt in huis goed geregeld. Dat doet een draadloos alarmsysteem met raam- en deursensoren. Dit type alarmsystemen geeft alleen een signaal als iemand via een deur of raam binnenkomt. En uiteraard alleen wanneer het systeem is ingeschakeld, dus over het algemeen ’s nachts of als er niemand thuis is. Het grote voordeel is dat je ook een seintje krijgt als je niet thuis bent. Je kunt dan direct kijken of er echt iets aan de hand is en indien nodig de politie inschakelen.

Beveiliging met slimme rookmelders en koolmonoxide melders
Je huis is met behulp van IP camera’s en een draadloos alarmsysteem goed beveiligd tegen inbrekers. Maar hoe zit het eigenlijk met andere gevaren, zoals brand? Dat doe je met behulp van slimme melders. Er zijn bijvoorbeeld slimme rookmelders die niet alleen een doordringende piep in huis laten horen, maar ook een melding geven op je telefoon. Zo weet je ook dat er iets niet klopt als je niet thuis bent. Er zijn ook slimme koolmonoxide melders, die een melding geven wanneer er iets aan de hand is. Met behulp van slimme melders is je huis ook goed beveiligd tegen gevaren die binnenshuis kunnen optreden.

Smart home apparaten lijken in eerste instantie vooral te dienen voor gemak en comfort. Toch zijn er ook steeds meer toepassingen op het gebied van beveiliging. Met behulp van de juiste smart home apparaten, zoals de IP camera en een draadloos alarmsysteem, kun je je huis op een goede manier beveiligen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren