Autisport voor bijzondere kinderen

Autisport is een sportclub voor autistische en/of sociaal ‘enigszins beperkte’ kinderen (niet in combinatie met een verstandelijke beperking) in de leeftijd van rond de 7 t/m 14 jaar.

Deze bijzondere kinderen kunnen geregeld niet aarden bij reguliere sportverenigingen, maar willen ook graag ergens bij horen en in groepsverband kunnen sporten. Ze leren sociale vaardigheden (omgaan met winst en verlies, samenwerken, wachten op de beurt), maar gaan voornamelijk lekker sporten en bewegen: voetbal, trefbal, hockey, basketbal, badminton, touwklimmen, spelcircuit, etc. De jongste groep doet alles spelende wijs en in kleine stapjes. De oudere groep doet dit ook maar met meer uitdagingen en meer in team verband.

Binnenkort start het seizoen van Autisport weer. Op iedere dinsdag sporten twee groepen. D.w.z een jeugdgroep (7-10 jaar) en een tienergroep (10-14 jaar). De lessen worden begeleid door 2 uiterst ervaren sportdocenten uit het speciaal onderwijs. De Jeugdgroep sport van: 16.10 – 17.00 uur. DeTienergroep: 17.00 – 17.50 uur. De locatie is de school De Evenaar aan de Dasseweide 1 te Nieuwegein in de wijk Batau-Noord.

De kosten zijn € 6,50 per keer (een proefles is gratis). Voor aanmelding of informatie kun je contact opnemen met Ingrid Beukman en/of Mike Lubberts. Tel. 06-55758997 of mail naar: autisport@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk