Aquarijn uit Nieuwegein is seizoen goed begonnen in de breedtesport-schoonspringen

Op zondag 28 oktober was de eerste wedstrijd van de breedtesportcompetitie voor de schoonspringers van Aquarijn uit Nieuwegein. De opzet is dit jaar veranderd. Nu zijn er vier wedstrijden, verdeeld over de komende maanden. De deelnemers springen voor zichzelf en voor de bekende clubpunten. De beste drie clubs winnen aan het eind van het seizoen een beker. De beste springers mogen in de finale springen, later in het jaar.

Afgelopen zondag was Aquarijn vertegenwoordigd met zeven pupillen In de E-groep (9 jaar en jonger). Alle springers wisten de top 12 te behalen, een knappe prestatie. Roos de Boer werd tweede en Joy Daalhuizen behaalde de derde plek.

In de D-groep (10/11 jarigen) wisten Lorine van Leeuwen en Jinte samen zevende te worden. In de C/B-groep (12 t/m 15 jarigen) was er een tweede plaats voor Richello Salm en Samuel Quist werd knap derde. Voor de springers in de A/S-groep (16 jaar en ouder) was er een tweede plaats voor Tanja van Hassel en de derde plaats was voor Oona Abbema.

Na de eerste wedstrijd is de strijd in het clubklassement spannend. De Dolfijn uit Amsterdam staan met 43 punten op de eerste plaats. Een gedeelde tweede plek is voor WVZ Zoetermeer en Aquarijn uit Nieuwegein, samen hebben ze 42 punten en op de derde plaats staat PSV Eindhoven met 32 punten.

Roos de Boer, Joy Daalhuizen, Richello Salm, Samuel Quits, Tanja van Hassel en Oona Abbema hebben zich door hun goede prestatie geplaatst voor de finale. De volgende wedstrijd is op 10 november in Eindhoven.