Katern

Aquarijn schoonspringers actief in Aken (Duitsland) en Amsterdam

Op donderdag 2 november vertrok een ploeg van drie schoonspringers van Zwemvereniging Aquarijn naar het Duitse Aken om daar deel te nemen aan de 5de Ulla Klingercup. Deze wedstrijd wordt ieder jaar groter. Dit jaar waren er deelnemers uit maar liefst 11 landen, waaronder Rusland, Spanje, Italië en Engeland.

In de B-groep (14/15 jarigen) hadden Marien Raatgever en Manuel Oztopçu sterke concurrentie. Op de 1 meter plank werd Marien 16de en Manuel 20ste. Op de 3 meter was er een 18de plaats voor Manuel en werd Marien 21ste.

De benjamin van de groep, de 11 jarige Matthew Hibbert sprong mee in de D-groep (10/11 jarigen).
Ook in zijn groep een groot deelnemersveld, met 20 springers. Op de 1 meter sprong Matthew een constante wedstrijd en wist zich naar een goede 7de plaats te springen. Op de 3 meter was het nog een stapje beter, met een fraaie 6de plaats.

Op zaterdag 4 november was de eerste wedstrijd van de landelijke 5-kamp. Aquarijn nam hieraan deel met 10 springers. In serie 1 (9 jaar en jonger) was er zilver voor Jinte vd Hoef. Ike IJmker werd 5de en Annissa Deraz werd 7de. In serie 2 (10/11 jarigen) was er goud voor Samuel Quist. Lorine van Leeuwen werd 5de. Helaas geen deelnemers in serie 3. In serie 4 was er zilver voor Romy Schoeree.

In serie 5 worden 8 sprongen gemaakt. Goud was er voor Daan Willemen. Nica Raké werd 4de en Esther Poort werd 5de. Voor Suzanne Klooster was er een 10de plaats.

Voor de eerste 5 plaatsen behalen de springers punten voor de club. Na 1 wedstrijd staat De Dolfijn uit Amsterdam 1ste met 48 punten. Aquarijn staat 2de met 40 punten. En op de 3de plaats PSV uit Eindhoven met 17 punten. De volgende 5-kamp is in januari 2018 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk