Appel-bolletjesbrood

Een lekker geurig brood, knapperig van buiten en zacht van binnen. De meegebakken appel geeft het een frisse smaak en maakt het brood iets vochtig. Voor het deeg
1 pak witbroodmix
1 dl lauw water
1 dl appelsap
3 eetlepels vloeibare honing
2 kleine eieren (scharrel)
40 gr gesmolten boter. Vulling
3 handappels
beetje koffieroom
ca. 50 gr kandijsuiker of gewone kristalsuiker Extra: een springvorm van 26 à 28 cm doorsnede Kneed van de ingrediënten een soepel deeg en laat het rijzen zoals op de verpakking van het pak broodmix staat.
Dit kan ook met de broodbakmachine.
Beboter de springvorm.
Schil en snipper of rasp de appelen en kneed ze door het gerezen deeg. Vorm van het deeg 15 even grote bolletjes en schik ze in de springvorm. Laat het brood nog 15 minuten narijzen.
Ondertussen de oven voorverwarmen op 225ºC.
Het bolletjesbrood bestrijken met de koffieroom en bestrooien met de suiker.
Schuif de vorm op een rooster in het midden van de oven en laat het brood in 20 tot 25 minuten gaarbakken.
Laat het brood iets afkoelen voor je de ring van de vorm verwijdert.
Je eet het brood door de bolletjes los te scheuren.
Heerlijk met roomboter en zeer oude kaas. Maar natuurlijk ook lekker met jam e.d. Voorbereidingstijd ca. 10 minuten (+ tijd om te rijzen)
Bereidingstijd ca. 25 minuten
Broodbakmachine 90 minuten (kneden en rijzen), ca. 25 minuten bereidingstijd Tip
Dit brood kan ook zonder vorm op de bakplaat gebakken worden. Bekleed dan de bakplaat met bakpapier en druk de bolletjes tegen elkaar aan in een rondje. Het brood zal nu wat breder en platter worden. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk