Antonius Ziekenhuis krijgt tijdelijke landingsplaats voor een traumahelikopter

In alle ziekenhuizen liggen inmiddels patiënten met Corona. Zij worden op geïsoleerde afdelingen onder beschermende maatregelen verpleegd. Ook in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Daarnaast moeten strikte hygiëne- en bezoekers-maatregelen verspreiding onder medewerkers en patiënten voorkomen. Ook de huisartsen hebben inmiddels speciale praktijken waar uitsluitend Coronapatiënten worden gezien. Door deze maatregelen zijn de ziekenhuizen, zoals in Nieuwegein, en de huisartspraktijken veilig om te bezoeken voor noodzakelijke zorg.

Traumahelikopter
Op de groenstrook voor de parkeerplaats P15 aan de zijde van de Doorslag is een tijdelijke plek aangewezen als landingsplaats voor een traumahelikopter. ‘We hebben hierbij de gemeente gevraagd om medewerking, zodat het vervoer van Coronapatiënten zo goed mogelijk georganiseerd kan worden’ aldus het ziekenhuis. De weg (rijbaan, fietspad en voetpad) wordt tijdens het landen en opstijgen van de helikopter door medewerkers van het St. Antonius tijdelijk afgezet.

De politie en brandweer in Nieuwegein zijn ingelicht over deze nieuwe situatie rondom het gebied aan de Doorslag. De hulpverleners kunnen, wanneer er calamiteiten zijn, hun routes aanpassen, als een traumahelikopter aanvliegt. Er zijn langs de Doorslag geen direct aanwonenden, wel bestaat de kans dat door het landen en opstijgen van een traumahelikopter enig geluidoverlast voor bewoners kan ontstaan.

Palliatieve corona-unit geopend
‘Het St. Antonius Ziekenhuis heeft een speciale afdeling geopend voor patiënten met Corona in de laatste fase van hun leven. Genezing is dan niet meer mogelijk, maar we kunnen gelukkig wel veel doen om deze periode zo goed mogelijk laten verlopen, zodat de patiënt een waardevolle periode kan hebben met zijn familieleden en/of naasten.’

Hulp voor familie/naasten (Corona)patiënten
‘Mocht uw geliefde- en naaste-familielid (al dan niet positief getest worden op het Coronavirus en) worden opgenomen in ons ziekenhuis, dan biedt het geestelijk-psychosociaal team, wanneer u dat wenst, een luisterend oor. U kunt met het team in gesprek gaan over uw zorgen en/of verdriet. Ook voor de familie- en naasten van overleden (corona)patiënten willen wij er zijn.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk