Alzheimer Café over: ‘Zingeving en dementie’

Op donderdag 26 april aanstaande vindt er weer een Alzheimer Café plaats in Nieuwegein. Het onderwerp deze keer is: ‘Zingeving en dementie’. Gastspreker is geestelijk verzorger Mieke Heijerman. Het Alzheimer Café wordt gehouden bij ZorgSpectrum, locatie Vreeswijk aan de Lekboulevard 10 in Nieuwegein Zuid en begint om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

De organisatie: ‘Ieder mens heeft de behoefte om zin te geven aan zijn of haar leven. Als er sprake is van dementie dan komen de oude bronnen van zingeving soms onder druk te staan. Waarom overkomt mij dit, waar moet ik afscheid van nemen, wie ben ik als ik mijn verleden vergeet, hoe behoud ik mijn autonomie en hoe geef ik (opnieuw of anders) invulling aan mijn rol als ouder/partner/..? Hoe kan ik zin geven aan het leven met dementie? Over deze thema’s en vragen gaan we met geestelijk verzorger Mieke Heijerman in gesprek.’

Inlichtingen en organisatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje Hoens 06-10104432 of Annette Stock, 06-10459638. Het Alzheimer Café is initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, ZorgSpectrum en Vitras.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk