Gemeentewijzer+bovenaan+katern+Gemeente

DE KOM, programma actueel

Stoere Dance Moves tijdens Urban Dance Event

Vrijdag 29 mei 2015

Wie van hiphop, breakdance, rap, popping & locking en streetdance houdt mag het Rabobank Urban Dance Event op vrijdagavond 19 juni in DE KOM niet missen! In samenwerking met de Utrechtse breakdancecrew ADHD organiseren DE KOM en Rabobank Utrecht dit gratis event. De kleine zaal verandert in een strakke dance battle arena en een dj zorgt voor lekkere muziek. Nieuwegeinse leerlingen die op school workshops hebben gevolgd gaan met elkaar battlen en vechten al dansend uit wie de beste dance moves heeft. Ook professionele breakdancers uit het hele land strijden tegen elkaar en urban danceprofessionals geven vette shows. Iedereen mag komen kijken; de toegang is gratis! In en om DE KOM zijn ook urban sportactiviteiten, zoals street soccer en free running.

vrijdag 19 juni | 19.30 uur | diverse locaties in en om DE KOM | toegang gratis

Politiehulp+op+katern+politie+473x83

Voorstellingen tijdens Theatrale Finale

Vrijdag 29 mei 2015

Voor veel cursisten van DE KOM is het de kers op de taart: aan het eind van het seizoen optreden in een theaterzaal tijdens de Theatrale Finale! Nog tot en met 4 juli presenteren cursisten van de afdelingen toneel, dans, musical en muziek hun kunsten in vele verschillende voorstellingen. Professionele theatertechnici begeleiden de voorstellingen met uitgekiend licht, geluid en decor. Zo ervaren de cursisten van het kunstencentrum het ultieme theatergevoel als volwaardige artiesten. Iedereen is welkom om te komen kijken. Kaarten zijn te koop via www.dekom.nl en bij de theaterkassa van DE KOM. Hieronder leest u meer over het programma van Theatrale Finale voor komende week.

Vleugeldag | pianocursisten
wo 10 jun 13.30-21.00 uur | gratis | kleine zaal
Alle pianocursisten van DE KOM krijgen de kans om samen of alleen te stralen aan de vleugel in de kleine zaal. De muziekkeuze loopt uiteen van klassieke muziek tot jazz, latin en popmuziek: van Bach tot Beyoncé.

Jan Rap en zijn Maat 2009 | toneel volwassenen
do 11 jun 20.00 uur | € 5,00 | kleine zaal
Het gelijknamige boek van Yvonne Keuls werd door een van de speelsters uit deze groep bewerkt voor toneel. Het stuk draait om een nieuw op te richten opvanghuis voor jongeren en drie hulpverleners. In korte krachtige scènes worden de personages op unieke wijze neergezet.

Stroomafwaarts | cursisten dans en muziek
vr 12 jun 19.30 uur | € 5,00 | Rabobankzaal
Cursisten van de muziek- en dansafdeling sluiten het jaar gezamenlijk af. Zij nemen het publiek mee ‘Stroomafwaarts’: van de bron naar de bergen en bossen tot aan de brede rivier in een stad vol vissersboten. Water in al zijn vormen komt terug in de dans- en muziekstukken in DE KOM.

Kindervoorstellingen Theaterseizoen 2015-2016

Vrijdag 29 mei 2015

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen is gestart bij de theaterkassa van DE KOM en op www.dekom.nl. U kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod van voorstellingen in diverse genres. Ook voor kinderen en hun (groot)ouders valt er in seizoen 2015-2016 weer veel te beleven. Zij kunnen kiezen uit een bont aanbod van bijna 30 verschillende voorstellingen. Onderstaande tips helpen u op weg bij het maken van een keuze uit de grappige, vrolijke, ontroerende en bijzondere voorstellingen voor jeugdige theaterbezoekers.

21 okt | Krabat - Meester van de Zwarte Molen (7+)
‘Krabat’ is een muziektheatervoorstelling over vriendschap en liefde, gebaseerd op het spannende gelijknamige jeugdboek van Otfried Preussler. Musici, spelers en poppen brengen een magische wereld tot leven. Diep in de nacht hoort Krabat een meisje zingen dat hem een kracht leert kennen die sterker is dan zwarte magie. WWW.OORKAAN.NL

31 jan | Bonte avond in Sesamstraat (2+)
De leukste straat van Nederland bestaat veertig jaar en dat wordt natuurlijk gevierd! In een komische en vrolijke feestvoorstelling met mooie liedjes gaan de Sesamstraatbewoners op zoek naar hun talent. Ze willen namelijk allemaal een spectaculair optreden verzorgen tijdens de bonte avond. Iedereen heeft zo zijn eigen manier om dit voor elkaar te krijgen. WWW.SESAMSTRAATTHEATER.NL

6 mrt | Rapunzel De Musical (4+)
In deze betoverende familiemusical met vrolijke muziek en aanstekelijke humor speelt Sita het mooie prinsesje Rapunzel. Op jonge leeftijd wordt zij ontvoerd en opgesloten in een hoge toren door een gemeen tovenaarsduo. De jaren verstrijken en Rapunzel groeit in eenzaamheid op tot een knappe vrouw, dromend van een dappere prins die haar komt bevrijden. WWW.RAPUNZELDEMUSICAL.NL

Talentenklas sluit seizoen af met sprookje

Woensdag 13 mei 2015

Op 31 mei om 19.30 uur sluit de Talentenklas van DE KOM het seizoen af met het theatersprookje ‘Dag Monster’, een bewerking van het bekende ‘La Belle et la Bète’. De entree bedraagt slechts € 5,00.

De specifieke mogelijkheden en talenten van de acht acteurs en muzikanten komen optimaal tot hun recht in een stuk dat een oeroud gegeven opnieuw actueel maakt. Met een poëtische mix van woordrijm, ritmische samenspraak en muziek spelen en vertellen de talenten het verhaal van een meisje op weg naar haar volwassenheid.

De Talentenklas bestaat dit jaar uit 3 muzikanten, 3 zangeressen en 2 acteurs in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Een seizoen lang kregen zij een veelheid aan activiteiten voorgeschoteld, met als doel zich extra te ontwikkelen. De Talentenklas wordt mede mogelijk gemaakt door de business partners van DE KOM.

Nieuw cursusprogramma staat online

Vrijdag 8 mei 2015

Het cursusprogramma voor het nieuwe seizoen van het kunstencentrum van DE KOM staat online! Het kersverse programma bevat vertrouwd en nieuw aanbod op het gebied van beeldende kunst, toneel, dans, musical en muziek. Wie een seizoen lang wekelijks een les wil volgen kan een mooie cursus of instrumentale les kiezen. En wie af en toe wil proeven van iets nieuws of naast een cursus de diepte in wil gaan, kan komend seizoen ook diverse reeksen van workshops, clinics en masterclasses volgen.

Zo kunnen modeontwerpers in de dop in 8 lessen hun ultieme kledingstuk designen, muzikanten lekker grooven tijdens een 8-delige clinic met afro- en latinmuziek en leren jongeren hoe de juiste grimeertechniek hun toneel- of musicalperformance versterkt.

Theatertip seizoen 2015-2016

Donderdag 30 apr 2015

Op 9 mei start de kaartverkoop voor theaterseizoen 2015-2016 bij DE KOM, om 10.00 uur bij de theaterkassa en om 12.00 uur www.dekom.nl! Ook komend seizoen kunt u zich in DE KOM laten overdonderen, ontroeren en vermaken door de meest uiteenlopende voorstellingen en artiesten. Of u nou van klein en intiem houdt of van groots en spectaculair: het theaterprogramma heeft voor ieder wat wils. Het grote podium van de Rabobankzaal biedt plaats aan omvangrijke producties van over de hele wereld. Onderstaande tips helpen u op weg bij het maken van een keuze uit deze bijzondere voorstellingen in de grote zaal.

14 okt | Aïda | opera
‘Aïda’ van Verdi is misschien wel de populairste opera ooit geschreven. Het werk zit vol pakkende melodieën, van de overweldigende ‘Triomfmars’ met dans en een groot koor tot de vele intieme, hartverscheurende solo’s en duetten. Samen vertellen ze een meeslepend verhaal over liefde, macht en verraad in het oude Egypte. De Staatsopera van Tatarstan maakt er een muzikale belevenis van formaat van. WWW.OPERAKLASSIEKERS.NL

4 dec | American Country Music & Dance Show | dans en muziek
In de ‘American Country Music & Dance Show’ trakteren de Southern Stars jong en oud op een swingende avond vol dans en muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten. Tijdens deze expeditie door cowboyland staan verschillen en overeenkomsten centraal. Een voorstelling over hoe boys en girls elkaar gelukkig maken en ook tot waanzin drijven. WWW.SOUTHERNSTARS.EU

8 en 9 okt | Cirque Stiletto 3 | entertainment en circus
Een veelzijdige diva als Karin Bloemen is natuurlijk geknipt voor de circuspiste. In het circusspektakel ‘Cirque Stiletto 3’ wordt zij bijgestaan door onder anderen de muzikale alleskunners van de Wëreldbänd, die komische muzikale fratsen geenszins schuwen. Ook ziet u internationaal bekroonde circusacts, waarbij natuurlijk een ludieke rol is weggelegd voor La Bloemen en de Wëreldbänd. Alles kan bij Cirque Stiletto! WWW.STARDUSTTHEATRE.NL

Start kaartverkoop, workshops en optredens

Donderdag 30 apr 2015

Op zaterdag 9 mei valt er voor iedereen wel iets te beleven in DE KOM. Die dag gaat de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van start en het kunstencentrum laat zien wat er allemaal mogelijk is. In het hele gebouw zijn gratis workshops, clinics en optredens van KOM-docenten en -cursisten.

Theatertechnici geven rondleidingen achter de schermen, u kunt cursus- en theateradvies krijgen en voor de allerkleinsten is er 's ochtends de intieme muziekvoorstelling ‘Woei!’. Zie www.dekom.nl voor meer informatie over het programma en het aanmelden voor workshops en clinics. In het kader van het muzikale evenement ‘Stadshart (a)LIVE’ zijn er op 8 en 9 mei diverse optredens in het stadshart van Nieuwegein, onder andere in het theatercafé van DE KOM.

Inhoud syndiceren

Poll

Er gaat gebouwd worden in Park Rijnhuizen. Het groen moet onaangetast blijven!


Niets op deze site mag op welke manier dan ook gekopieerd, gebruikt of op andere wijze
gereproduceerd worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van Publics Eye Nederland ®

Offcourse+Golf+120x90Shell+120x90+overallGolds+Gym+HealthclubEeterie+120x90+overallDe+MixMerwesteinRegiobank+120x90Brassierie+Plaza+120x90