PCB+Uitvaartzorg+730x92+bovenaan+VP

DE KOM, programma actueel

Talentenklas sluit seizoen af met sprokkje

Woensdag 13 mei 2015

Op 31 mei om 19.30 uur sluit de Talentenklas van DE KOM het seizoen af met het theatersprookje ‘Dag Monster’, een bewerking van het bekende ‘La Belle et la Bète’. De entree bedraagt slechts € 5,00.

De specifieke mogelijkheden en talenten van de acht acteurs en muzikanten komen optimaal tot hun recht in een stuk dat een oeroud gegeven opnieuw actueel maakt. Met een poëtische mix van woordrijm, ritmische samenspraak en muziek spelen en vertellen de talenten het verhaal van een meisje op weg naar haar volwassenheid.

De Talentenklas bestaat dit jaar uit 3 muzikanten, 3 zangeressen en 2 acteurs in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Een seizoen lang kregen zij een veelheid aan activiteiten voorgeschoteld, met als doel zich extra te ontwikkelen. De Talentenklas wordt mede mogelijk gemaakt door de business partners van DE KOM.

Politiehulp+op+katern+politie+473x83

Nieuw cursusprogramma staat online

Vrijdag 8 mei 2015

Het cursusprogramma voor het nieuwe seizoen van het kunstencentrum van DE KOM staat online! Het kersverse programma bevat vertrouwd en nieuw aanbod op het gebied van beeldende kunst, toneel, dans, musical en muziek. Wie een seizoen lang wekelijks een les wil volgen kan een mooie cursus of instrumentale les kiezen. En wie af en toe wil proeven van iets nieuws of naast een cursus de diepte in wil gaan, kan komend seizoen ook diverse reeksen van workshops, clinics en masterclasses volgen.

Zo kunnen modeontwerpers in de dop in 8 lessen hun ultieme kledingstuk designen, muzikanten lekker grooven tijdens een 8-delige clinic met afro- en latinmuziek en leren jongeren hoe de juiste grimeertechniek hun toneel- of musicalperformance versterkt.

Theatertip seizoen 2015-2016

Donderdag 30 apr 2015

Op 9 mei start de kaartverkoop voor theaterseizoen 2015-2016 bij DE KOM, om 10.00 uur bij de theaterkassa en om 12.00 uur www.dekom.nl! Ook komend seizoen kunt u zich in DE KOM laten overdonderen, ontroeren en vermaken door de meest uiteenlopende voorstellingen en artiesten. Of u nou van klein en intiem houdt of van groots en spectaculair: het theaterprogramma heeft voor ieder wat wils. Het grote podium van de Rabobankzaal biedt plaats aan omvangrijke producties van over de hele wereld. Onderstaande tips helpen u op weg bij het maken van een keuze uit deze bijzondere voorstellingen in de grote zaal.

14 okt | Aïda | opera
‘Aïda’ van Verdi is misschien wel de populairste opera ooit geschreven. Het werk zit vol pakkende melodieën, van de overweldigende ‘Triomfmars’ met dans en een groot koor tot de vele intieme, hartverscheurende solo’s en duetten. Samen vertellen ze een meeslepend verhaal over liefde, macht en verraad in het oude Egypte. De Staatsopera van Tatarstan maakt er een muzikale belevenis van formaat van. WWW.OPERAKLASSIEKERS.NL

4 dec | American Country Music & Dance Show | dans en muziek
In de ‘American Country Music & Dance Show’ trakteren de Southern Stars jong en oud op een swingende avond vol dans en muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten. Tijdens deze expeditie door cowboyland staan verschillen en overeenkomsten centraal. Een voorstelling over hoe boys en girls elkaar gelukkig maken en ook tot waanzin drijven. WWW.SOUTHERNSTARS.EU

8 en 9 okt | Cirque Stiletto 3 | entertainment en circus
Een veelzijdige diva als Karin Bloemen is natuurlijk geknipt voor de circuspiste. In het circusspektakel ‘Cirque Stiletto 3’ wordt zij bijgestaan door onder anderen de muzikale alleskunners van de Wëreldbänd, die komische muzikale fratsen geenszins schuwen. Ook ziet u internationaal bekroonde circusacts, waarbij natuurlijk een ludieke rol is weggelegd voor La Bloemen en de Wëreldbänd. Alles kan bij Cirque Stiletto! WWW.STARDUSTTHEATRE.NL

Start kaartverkoop, workshops en optredens

Donderdag 30 apr 2015

Op zaterdag 9 mei valt er voor iedereen wel iets te beleven in DE KOM. Die dag gaat de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van start en het kunstencentrum laat zien wat er allemaal mogelijk is. In het hele gebouw zijn gratis workshops, clinics en optredens van KOM-docenten en -cursisten.

Theatertechnici geven rondleidingen achter de schermen, u kunt cursus- en theateradvies krijgen en voor de allerkleinsten is er 's ochtends de intieme muziekvoorstelling ‘Woei!’. Zie www.dekom.nl voor meer informatie over het programma en het aanmelden voor workshops en clinics. In het kader van het muzikale evenement ‘Stadshart (a)LIVE’ zijn er op 8 en 9 mei diverse optredens in het stadshart van Nieuwegein, onder andere in het theatercafé van DE KOM.

Inhoud syndiceren

Poll

Heeft u zich al inge- schreven voor onze wekelijkse nieuws- brief ? Zo nee, dat kan dan hier links.


Niets op deze site mag op welke manier dan ook gekopieerd, gebruikt of op andere wijze
gereproduceerd worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van Publics Eye Nederland ®

Regiobank+120x90Golds+Gym+HealthclubEeterie+120x90+overallBrassierie+Plaza+120x90Shell+120x90+overallMerwesteinOffcourse+Golf+120x90De+Mix