De+Poort+van+Nieuwegein

De Kom, programma actueel

Theateragenda week 38

Woensdag 10 sep 2014

vr 19 sep 20.15 uur | Rabobankzaal
Volledig Verknipt | Het Pact - Laus Steenbeeke, Wivineke van Groningen e.a.
try-out | rang 1 € 23,50 | rang 2 € 21,50 | loge € 27,50
Deze nieuwe theatergroep speelt onder leiding van regisseur Bruun Kuijt een komedie vol onverwachte wendingen en improvisaties. Er is een moord gepleegd in een kapperszaak en het publiek speurt mee naar de dader. | www.hetpact.com

vr 19 sep 16.00 uur | za 20 sep 09.30, 11.00, 12.15, 14.15 en 15.30 uur | Stadsplein
De Grote Reis (4+) | Judith Nab
kinderen t/m 12 jaar € 7,50
In een bus op het Stadsplein maken kleine globetrotters een ontdekkingsreis om de wereld. De bus rijdt over bergen, door tunnels en donkere bossen en zelfs over de bodem van de zee. | www.judithnab.nl

za 20 sep 09.30 en 11.00 uur | vierde verdieping
Peuterparade - In het Kabouterbos | Hakim e.a.
€ 10,00 | kinderen t/m 12 jaar € 7,50
In een Kabouterbos vol paddenstoelen kunnen kleine theaterbezoekers lekker spelen en samen met hun ouders genieten van korte interactieve voorstellingen op verschillende plekken op de bovenste verdieping van DE KOM. Met een speciale rol voor Hakim! | www.vanaf2.nl

zo 28 sep 20.15 uur | Rabobankzaal
De Jantjes | Willeke Alberti, Ellen Evers, Winston Post e.a.
reprise | rang 1 € 39,00 | rang 2 € 37,00 | loge € 43,00
De Jantjes komen terug naar DE KOM! Van de legendarische liedjes, het heerlijke verhaal, de onvervalste Amsterdamse humor, de fantastische cast en de ijzersterke liveband krijgt u immers nooit genoeg. | www.dejantjesmusical.nl

Gemeentenieuws+onder+eerste+persbericht+gemeente+473x83

Start van het culturele seizoen in DE KOM

Woensdag 10 sep 2014

Op 20 september viert DE KOM de start van het nieuwe culturele seizoen. ’s Ochtends zijn er voor kinderen allerlei activiteiten in en om DE KOM, zoals schminken, een springkussen, workshops beeldende kunst en muziek, de locatievoorstelling ‘De Grote Reis’ voor kinderen vanaf 4 jaar en de ‘Peuterparade’ voor de kleintjes. ’s Avonds is er voor Vrienden, speciale relaties en trouwe bezoekers van DE KOM de besloten voorstelling ‘Liaison Carbone’ van het Franse gezelschap Les Objets Volants, die speciaal voor deze groep genodigden is geprogrammeerd.

De kindervoorstelling 'De Grote Reis' is op 19 en 20 september op diverse tijden te bezoeken. In deze speciale voorstelling maken kleine globetrotters een ontdekkingsreis op kleuterformaat die begint op het Stadsplein, vóór DE KOM! Daar staat een echte bus die alleen kinderen meeneemt op een bijna echte reis om de wereld. De bus rijdt over bergen en langs dalen, door tunnels en donkere bossen in de nacht. De bus kan zelfs over de bodem van de zee, met zeepaardjes en al. Onderweg wordt er soep gekookt, gedronken en gegeten, kaart gespeeld, schapen geteld, geslapen en gedroomd. De bus hobbelt soms wat heen en weer, maar echt eng wordt het niet. Hooguit een beetje spannend. “Een coole kruising tussen kermisattractie en kunst,” schreef Trouw over deze theatrale reis.

vrijdag 19 september 16.00 uur | zaterdag 20 september 09.30 uur, 11.00 uur, 12.15 uur, 14.15 uur en 15.30 uur | kinderen t/m 12 jaar € 7,50 | www.dekom.nl

De KOM tijdens zomervakantie gesloten

Donderdag 10 jul 2014

Van maandag 21 juli tot en met zondag 31 augustus 2014 zijn alle publieke diensten van DE KOM gesloten in verband met het zomerreces. Vanaf maandag 1 september is DE KOM weer geopend en dan kunt u ook weer bij de informatiebalie en de theaterkassa terecht. Via www.dekom.nl kunt u de hele zomer theaterkaarten kopen en inschrijven voor een cursus.

Voor veel voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld nog plek bij de voorstellingen van Jan Smit, Ellen ten Damme, Erik van Muiswinkel, Pippi Langkous, Danny de Munk, Richard Groenendijk, Spinvis en nijntje. Via www.dekom.nl kunt u zien of er nog kaarten beschikbaar zijn en deze direct aanschaffen, ook tijdens de zomerperiode.

Programma week 25

Zondag 15 jun 2014

Tijdens de jaarlijkse Theatrale Finale laten cursisten van DE KOM hun talent zien in presentaties en voorstellingen. Na wekenlang repeteren, schaven en studeren is voor cursisten van de afdelingen toneel, dans, musical en muziek het moment aangebroken om te schitteren op de podia van DE KOM. Gedurende enkele weken staan de theaterzalen bol van de creatieve uitspattingen en iedereen is welkom om te komen kijken. Kaarten zijn te koop via www.dekom.nl en bij de theaterkassa van DE KOM. Hieronder leest u meer over het programma van de derde week van de Theatrale Finale 2014.

Storm | toneel volwassenen
di 24 juni 20.00 uur | € 5,00 | kleine zaal
Volwassen toneelcursisten spelen ‘Storm’, naar het stuk van Shakespeare. De tovenaar Prospera heerst ver weg van alles over een onherbergzaam eiland sinds zij werd verstoten door haar zus Antonia. Als het schip van Antonia langs vaart steekt een enorme storm op in haar hoofd. De zee wordt woest en het schip verdwijnt in de golven…

Tomb Raider 7: The Crystal Heart | kindertheatergroep ELF!
wo 25 juni 19.30 uur | € 5,00 | kleine zaal
Kindertheatergroep ELF! brengt een computergame op het toneel waarin Lara Croft in een nieuw avontuur verwikkeld raakt. Het magische hart van de Liefdesengel wordt bedreigd door de Zwarte Magiër en daarmee komt de liefde van de volledige wereldbevolking in gevaar. Kan Lara dit ongeluk afwenden?

Giselle | toneel jongeren
do 26 juni 20.00 uur | € 5,00 | kleine zaal
De jongerengroep van de toneelafdeling speelt ‘Giselle’, naar het beroemde ballet van Perrot. Giselle is dol op dansen. Ze danst met de onbekende Albrecht. Als blijkt wie hij is, sterft ze van verdriet. In het dodenrijk sluit Giselle zich aan bij het leger van vrouwen dat zich wreekt op de romantische liefde.

Oosterse Nachten met Achnaton | musicalafdeling
za 28 jun 15.30 en 19.30 uur | zo 29 jun 12.00 en 15.30 uur | € 5,00 | kleine zaal
Kinderen en jongeren van de musicalafdeling voeren twee keer een tweeluik op in Oosterse sferen vol zand, zon en zindering. In ‘1001 nacht’ staat iedere dag in het teken van een begrafenis én een bruiloft. Totdat de Sultan verliefd wordt op een verhalenvertelster. En ‘Achnaton’ gaat over Sofie die met haar ouders op vakantie is in Egypte. Ze vindt een schatkaart in een piramide en besluit op zoek te gaan naar de schat. Wat betekent dit voor de eeuwige rust van farao Achnaton?

'Foto van de week'

Zondag 8 jun 2014

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, ...). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: 'Vrijdag 6 juni. Een Theatrale Avond in DE KOM. Een productie van, met en door leerlingen van het Kunstencentrum van DE KOM. Ter afsluiting van hun cursusseizoen. In een bomvolle Rabobankzaal werd het publiek getrakteerd op ‘FILM’. Een combinatie van muziek, dans en zang voor en door jong en iets minder jong. Alles op basis van filmmuziek. Een harmonieus samenspel van verschillende disciplines.'

'Een verrassend samenspel ook… hoewel... nu en dan leek de integratie van de verschillende disciplines niet helemaal volgens plan te verlopen… Of, óf werd het publiek nu en dan met opzet op het verkeerde been gezet? En maakten technici Ton en Bas deel uit van een vooropgezet plan, van een goed uitgewerkt script? Of... óf was het dirigent Gerard Poot van ’t JoNg (Junior) die de boel nu en dan wat warrig in het honderd deed lopen? Ook nu weer, zoals de foto toont, ook nu weer lijkt er weer iets onverwachts te gaan gebeuren…' (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

De Kom presenteert programma nieuw seizoen

Dinsdag 15 apr 2014

De Kom presenteert op woensdag 16 april online het nieuw theaterprogramma voor het nieuwe seizoen 2014-2015. Het programma is woensdag 16 april vanaf 16 uur te bekijken op www.dekom.nl. Tot 16 april blijft het programma nog even geheim, maar namen als Bert Visscher, Ellen ten Damme en Jan Smit komen er zeker in voor.

Belangstellenden kunnen woensdag nog geen kaarten kopen, maar wel alvast op uw gemak een selectie maken uit het ruime aanbod voorstellingen. Op zaterdag 10 mei gaat de kaartverkoop van start, zowel bij de theaterkassa als op de website van De Kom. Wie liever door gedrukte theatergids bladert, kan deze aanvragen via de website. Aanvragers krijgen de gids dan begin mei als één van de eersten thuisgestuurd.

De Kom is benieuwd hoe de gids ontvangen wordt en nodigt ontvangers van de gids uit om op een foto vast te leggen hoe zij zich op het programma storten. Foto's kunnen gestuurd worden naar pr@dekom.nl. De leukste foto wordt beloond met een privé-rondleiding en kaarten voor een voorstelling in De Kom.

Theateragenda

Donderdag 20 feb 2014

Klik hier voor de meest actuele theateragenda van Stadstheater en Kunstencentrum De Kom.

Inhoud syndiceren

Poll

OZB in Nieuwegein gaat komende jaar met 2,2% omhoog


Niets op deze site mag op welke manier dan ook gekopieerd, gebruikt of op andere wijze
gereproduceerd worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van Publics Eye Nederland ®

Skishop+NieuwegeinEeterie+120x90+overallGolds+Gym+HealthclubDe+MixShell+120x90+overallBetaalbaar+logo+120x90