Bovenbalk+Jan+met+de+Pet

DE KOM, programma actueel

Brandweerman Sam met muzikale familievoorstelling in DE KOM

Donderdag 22 jan 2015

Kinderheld Brandweerman Sam komt op 1 februari naar DE KOM! De leukste brandweerman van de televisie neemt Commandant Staal, de altijd ondeugende Norbert en vele anderen mee voor de vlammende en heerlijke muzikale familievoorstelling ‘Piekepolder op Stelten’. Het normaal zo rustige dorpje Piekepolder is druk bezig met de voorbereidingen voor een groot festival. Maar plots gebeuren er vreemde dingen. Gelukkig is Brandweerman Sam altijd in de buurt. Kan hij het festival redden? WWW.BRANDWEERMANSAMLIVE.NL

Verkleden en meet & greet
Brandweerman Sam nodigt alle theaterbezoekers uit om verkleed als brandweerman naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer van DE KOM voor een uitgebreide meet & greet.

zondag 1 februari | 14.00 en 16.00 | € 19,50 | kinderen t/m 12 jaar € 17,00 | Rabobankzaal | www.dekom.nl

© foto: Brandweerman Sam Live - Levin den Boer

Kastelein+BBQ+473x83

Eigentijdse versie van Tsjechovs 'Drie zusters' in DE KOM

Donderdag 22 jan 2015

Voor haar eigen theatergroep De Spelerij stoft regisseur Paula Bangels toneelklassiekers af en brengt deze in een verfrissende moderne regie op de planken. Op 31 januari ziet u in DE KOM haar eigentijdse versie van Anton Tsjechovs ‘Drie Zusters’. In dit stuk hunkeren drie jonge vrouwen, gespeeld door drie potige mannen, naar verandering en een groots en meeslepend leven. Jonge officieren arriveren om de stad te beschermen. Maar er is geen gevaar, alleen intense verveling. En een broeierig verlangen naar het mooiere, het intensere, het liefdevollere. Dan breekt de dag aan dat de mannen vertrekken en dooft ieder sprankje hoop. In het online gastenboek van De Spelerij staat te lezen: “Mooie personageverdeling, geweldige tekst en een emotioneel einde” en “Pareltje van Tsjechov en parels van acteurs. Fantastisch gespeeld!” WWW.DESPELERIJ.BE

zaterdag 31 januari | 20.30 | € 21,00 | kleine zaal | www.dekom.nl

© foto: Drie Zusters - De Spelerij

Tribute-artiesten brengen eerbetoon aan Elvis Presley

Donderdag 22 jan 2015

Begin deze maand zou Elvis Presley tachtig jaar zijn geworden, maar hij overleed in 1977 op 42-jarige leeftijd in Memphis. Op 30 januari lijkt het in DE KOM echter net alsof Elvis nog springlevend is. In ‘Elvis - The 80th Anniversary Concert’ brengen drie van de beste Elvis tribute-artiesten wereldwijd en een grote liveband een eerbetoon aan de Pelvis. Samen met u swingen zij door zijn carrière: van de rauwe, energieke jaren 50, via het gepolijste vakmanschap uit de jaren 60 naar de glitter van Las Vegas in de jaren 70. Vele van zijn ontelbare hits komen voorbij. De tribute-artiesten in deze show wonnen al diverse prijzen en oogsten wereldwijd veel bewondering met hun treffende benadering van de look en sound van The King Of Rock-'n-Roll. WWW.WERELDTHEATER.COM

vrijdag 30 januari | 20.15 uur | rang 1 € 27,00 | rang 2 € 25,00 | loge € 31,00 | Rabobankzaal | www.dekom.nl

© foto: Chris Connor - Elvis the 80th anniversary - Wereldtheater

Schaduwtheater en komedie in familievoorstelling van Mr. Bunk

Donderdag 22 jan 2015

Wie zin heeft om met de kinderen eens een ander soort voorstelling te bezoeken, doet er goed aan om 28 januari naar ‘Stickes Stones Broken Bones’ in DE KOM te komen kijken. De manier waarop de Canadese schaduwpoppenspeler Jeff Achtem alias Mr. Bunk zijn poppen en objecten tot leven brengt in deze voorstelling is razend origineel. De met prijzen overladen show is een verbazingwekkend mengsel van improvisatie, komedie en schaduwtheater. Met behulp van huis-, tuin- en keukentroep, karton en pluis creëert Mr. Bunk tekenfilmachtige taferelen, van vliegende kippen tot hersentransplantaties. Hij voert zijn schaduwspel voor het scherm uit, zodat het publiek een inkijkje krijgt in hoe de wezens ontstaan. De voorstelling is geknipt voor iedereen vanaf 7 jaar. WWW.MRBUNK.COM

woensdag 28 januari | 19.30 uur | € 17,50 | kinderen t/m 12 jaar € 12,50 | kleine zaal | www.dekom.nl

© foto: 15-01-30 Mr. Bunk - Andrew Wuttke

Winterverhalen van Theater Totaal

Maandag 5 jan 2015

Theater Totaal komt op zondag 15 februari 2015 met een wintervoorstelling waarin drie stukken achter elkaar gespeeld zullen worden. Sinds september van vorig jaar werken de drie makers aan de voorstelling en alle spelers hebben een rol in een van de voorstellingen. Het evenement vindt plaats in de kleine zaal van Theater de Kom en zal daarna nog langs verschillende basisscholen in de regio Nieuwegein toeren.

Theater Totaal is een plek waar mensen met een verstandelijke beperking de kans krijgen om hun droom als artiest op het podium waar te maken. Het theater is in 1996 door Jan Lommers opgericht, omdat hij mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid wilde bieden om hun aanleg voor muziek of theater te ontplooien. De deelnemers worden begeleid door docenten uit diverse kunstvakopleidingen die over de juiste vaardigheden beschikken om de acteurs te begeleiden. De acteurs zijn gepassioneerd over het verzorgen van optredens voor een publiek.

Theater Totaal maakt al haar muziek- en theaterproducties zelf. De theaterspelers repeteren vaak samen met de band, omdat zij op die manier gestimuleerd worden te groeien in hun rol en al snel mee kunnen doen aan concerten en voorstellingen. De theatervoorstellingen van Theater Totaal zijn op maat gemaakt en zijn geschikt voor onder andere congressen, symposia, opleidingen, bedrijfstrainingen, festivals of gewoon feesten. Hoewel het tegenwoordig eenvoudig is kleding te bestellen via een webshop (zo kun je eenvoudig kostuums online bestellen, maar heb je ook veel webshops met wat meer stijlvolle kleding), maakt Theater Totaal haar eigen kostuums.

Sinds september vorig jaar werken drie makers (Mirjam, Sharon en Eline) van theatergroep Kraak aan de voorstellingen over winterse verhalen. Mirjam werkt aan een voorstelling over Saar, die een eenzaam bestaan leidt omdat haar ouders nooit tijd voor haar hebben. De eenzaamheid van Saar brengt haar naar een heuse ijswereld, maar een ijskoningin het voor het zeggen heeft. De grote vraag is of het zal lukken deze kille dame te ontdooien. Ook krijgt Saar het warm van een wel heel bijzonder persoon. Het is een sprookje dat gaat over stress, sneeuw en sledehonden.

Het sprookje van Sharon gaat over het verhaal van Sneeuwwitje, maar dan wel uitgevoerd op een heel bijzondere manier. Iedereen wil natuurlijk Sneeuwwitje spelen en tijdens de voorstelling zullen alle spelers dan ook ter plekke die rol op zich nemen. Als er iemand vervelend wordt, verandert deze in de heks. De jongens gaan vechten voor de rol van prins, al zien sommigen zich wellicht liever in de rol van Sneeuwwitje. Het is een voorstelling over de vraag wat mooi is, jaloezie en vertrouwen.

Eline maakt een voorstelling over Peer, een jongen die het huwelijk van zijn ouders wil redden. Peer wil graag met zijn moeder in de sneeuw spelen en zou zijn vader graag leren een superheld te zijn. Echter wil de moeder van Peer alleen met vreemde mannen op de bank zitten en schildert zijn vader alleen maar gekke portretten. Komt het nog ooit goed tussen de vader en moeder van Peer?
De kaartverkoop van de voorstelling verloopt via de artiesten en docenten van Theater Totaal of via www.amerpoort.nl/webwinkel. Volwassenen betalen € 10,-, kinderen t/m 12, studenten en 65+ers slechts € 5,-. De voorstelling begint om 15.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Inhoud syndiceren

Poll

Vindt u dat de gemeente Nieuwegein genoeg doet aan het opvangen van vluchtelingen ?


Niets op deze site mag op welke manier dan ook gekopieerd, gebruikt of op andere wijze
gereproduceerd worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van Publics Eye Nederland ®

Eeterie+120x90+overallRegiobank+120x90De+MixGolds+Gym+HealthclubShell+120x90+overallMerwesteinBrassierie+Plaza+120x90Offcourse+Golf+120x90