De+Komeet+bovenaan+De+Kom+programma+680x85

De Kom, programma actueel

Theateragenda week 13 - Nieuwegein

Donderdag 20 feb 2014

Klik hier voor de meest actuele theateragenda van Stadstheater en Kunstencentrum De Kom.

Wijkkrant+Jutphaas+473x83

De KOM tijdens zomervakantie gesloten

Donderdag 10 jul 2014

Van maandag 21 juli tot en met zondag 31 augustus 2014 zijn alle publieke diensten van DE KOM gesloten in verband met het zomerreces. Vanaf maandag 1 september is DE KOM weer geopend en dan kunt u ook weer bij de informatiebalie en de theaterkassa terecht. Via www.dekom.nl kunt u de hele zomer theaterkaarten kopen en inschrijven voor een cursus.

Voor veel voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld nog plek bij de voorstellingen van Jan Smit, Ellen ten Damme, Erik van Muiswinkel, Pippi Langkous, Danny de Munk, Richard Groenendijk, Spinvis en nijntje. Via www.dekom.nl kunt u zien of er nog kaarten beschikbaar zijn en deze direct aanschaffen, ook tijdens de zomerperiode.

Programma week 25

Zondag 15 jun 2014

Tijdens de jaarlijkse Theatrale Finale laten cursisten van DE KOM hun talent zien in presentaties en voorstellingen. Na wekenlang repeteren, schaven en studeren is voor cursisten van de afdelingen toneel, dans, musical en muziek het moment aangebroken om te schitteren op de podia van DE KOM. Gedurende enkele weken staan de theaterzalen bol van de creatieve uitspattingen en iedereen is welkom om te komen kijken. Kaarten zijn te koop via www.dekom.nl en bij de theaterkassa van DE KOM. Hieronder leest u meer over het programma van de derde week van de Theatrale Finale 2014.

Storm | toneel volwassenen
di 24 juni 20.00 uur | € 5,00 | kleine zaal
Volwassen toneelcursisten spelen ‘Storm’, naar het stuk van Shakespeare. De tovenaar Prospera heerst ver weg van alles over een onherbergzaam eiland sinds zij werd verstoten door haar zus Antonia. Als het schip van Antonia langs vaart steekt een enorme storm op in haar hoofd. De zee wordt woest en het schip verdwijnt in de golven…

Tomb Raider 7: The Crystal Heart | kindertheatergroep ELF!
wo 25 juni 19.30 uur | € 5,00 | kleine zaal
Kindertheatergroep ELF! brengt een computergame op het toneel waarin Lara Croft in een nieuw avontuur verwikkeld raakt. Het magische hart van de Liefdesengel wordt bedreigd door de Zwarte Magiër en daarmee komt de liefde van de volledige wereldbevolking in gevaar. Kan Lara dit ongeluk afwenden?

Giselle | toneel jongeren
do 26 juni 20.00 uur | € 5,00 | kleine zaal
De jongerengroep van de toneelafdeling speelt ‘Giselle’, naar het beroemde ballet van Perrot. Giselle is dol op dansen. Ze danst met de onbekende Albrecht. Als blijkt wie hij is, sterft ze van verdriet. In het dodenrijk sluit Giselle zich aan bij het leger van vrouwen dat zich wreekt op de romantische liefde.

Oosterse Nachten met Achnaton | musicalafdeling
za 28 jun 15.30 en 19.30 uur | zo 29 jun 12.00 en 15.30 uur | € 5,00 | kleine zaal
Kinderen en jongeren van de musicalafdeling voeren twee keer een tweeluik op in Oosterse sferen vol zand, zon en zindering. In ‘1001 nacht’ staat iedere dag in het teken van een begrafenis én een bruiloft. Totdat de Sultan verliefd wordt op een verhalenvertelster. En ‘Achnaton’ gaat over Sofie die met haar ouders op vakantie is in Egypte. Ze vindt een schatkaart in een piramide en besluit op zoek te gaan naar de schat. Wat betekent dit voor de eeuwige rust van farao Achnaton?

'Foto van de week'

Zondag 8 jun 2014

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, ...). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: 'Vrijdag 6 juni. Een Theatrale Avond in DE KOM. Een productie van, met en door leerlingen van het Kunstencentrum van DE KOM. Ter afsluiting van hun cursusseizoen. In een bomvolle Rabobankzaal werd het publiek getrakteerd op ‘FILM’. Een combinatie van muziek, dans en zang voor en door jong en iets minder jong. Alles op basis van filmmuziek. Een harmonieus samenspel van verschillende disciplines.'

'Een verrassend samenspel ook… hoewel... nu en dan leek de integratie van de verschillende disciplines niet helemaal volgens plan te verlopen… Of, óf werd het publiek nu en dan met opzet op het verkeerde been gezet? En maakten technici Ton en Bas deel uit van een vooropgezet plan, van een goed uitgewerkt script? Of... óf was het dirigent Gerard Poot van ’t JoNg (Junior) die de boel nu en dan wat warrig in het honderd deed lopen? Ook nu weer, zoals de foto toont, ook nu weer lijkt er weer iets onverwachts te gaan gebeuren…' (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

De Kom presenteert programma nieuw seizoen

Dinsdag 15 apr 2014

De Kom presenteert op woensdag 16 april online het nieuw theaterprogramma voor het nieuwe seizoen 2014-2015. Het programma is woensdag 16 april vanaf 16 uur te bekijken op www.dekom.nl. Tot 16 april blijft het programma nog even geheim, maar namen als Bert Visscher, Ellen ten Damme en Jan Smit komen er zeker in voor.

Belangstellenden kunnen woensdag nog geen kaarten kopen, maar wel alvast op uw gemak een selectie maken uit het ruime aanbod voorstellingen. Op zaterdag 10 mei gaat de kaartverkoop van start, zowel bij de theaterkassa als op de website van De Kom. Wie liever door gedrukte theatergids bladert, kan deze aanvragen via de website. Aanvragers krijgen de gids dan begin mei als één van de eersten thuisgestuurd.

De Kom is benieuwd hoe de gids ontvangen wordt en nodigt ontvangers van de gids uit om op een foto vast te leggen hoe zij zich op het programma storten. Foto's kunnen gestuurd worden naar pr@dekom.nl. De leukste foto wordt beloond met een privé-rondleiding en kaarten voor een voorstelling in De Kom.

Inhoud syndiceren

Poll

Het oudpapier wordt miv 1 september niet meer opgehaald door de scholen. Wat doet u met uw oud papier?


Niets op deze site mag op welke manier dan ook gekopieerd, gebruikt of op andere wijze
gereproduceerd worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van Publics Eye Nederland ®

Eeterie+120x90+overallGolds+Gym+HealthclubShell+120x90+overallDe+MixBetaalbaar+logo+120x90United+Jeugdcup+2014+120x90