Katern

Camera mensen

De Digitale Stad Nieuwegein verslaat al vanaf 14 maart 1996 al het nieuws in Nieuwegein, dit onder de slogan: ‘Al het nieuws over Nieuwegein het eerst!’. De bekende Chriet Titulaer opende ons platform die dag in het Mercure aan de Poort van Nieuwegein. Sindsdien zijn wij ‘De Poort (Portal) van Nieuwegein’ op het internet. Al in november 1995 waren wij actief, maar dan als intranet met een zogenaamd Bulletin Board System (BBS).

Door de komst van nieuwe technieken, mobieltjes en steeds betere digitale fotocamera’s, kreeg De Digitale Stad ook steeds vaker foto’s doorgestuurd van nieuwsfeiten van betrokken Nieuwegeiners. Onze vaste fotograaf, Arend Bloemink, kent u vast wel. Ook hij trekt er op uit met zijn camera om beelden voor u vast te leggen in de vele rubrieken. Sedert september 2011 leggen wij het nieuws ook steeds meer vast op de video. Onze camera mensen stellen zich graag voor aan u. U kunt ze immers tegenkomen in het ‘Nieuwegeinse.’

De Digitale Stad Nieuwegein zoekt voor iedere wijk in Nieuwegein enkele videografen voor het vastleggen van gebeurtenissen in de wijk. De video’s zijn korte filmpjes van maximaal 3 minuten. Ben je een betrokken inwoner en houd je van het maken van korte filmpjes laat het ons weten. Een voorbeeld van een filmpje vindt u hier.

Jos van Vogelpoel, Na veel vakantie en gezinsfilmpjes werd ik gevraagd om een huwelijksdag te filmen, het pakte zo goed uit, dat ik mijn diensten aangeboden heb op Marktplaats. Toen is het balletje gaan rollen en heb ik al veel huwelijken en/of feesten gefilmd. Ook een opname van een josmusical in theater de Kom en musicals van de groepen 8 op scholen heb ik met plezier gefilmd. Een ieder kan een beroep op mij doen voor het filmen bij bijzondere activiteiten. Zo ook ga ik met plezier mee werken voor de Digitale Stad Nieuwegein.

Jos: Op YouTube zijn al meerdere filmpjes te vinden die ik heb gemaakt, mede over Nieuwegein. Voorts doe ik mee met het wijkoverleg voor de wijk Galecop, waar ik ook woon, Enige jaren terug heb ik een video gemaakt van de wijk Galecop welke aan alle bewoners is verspreid. ‘ Jos is te bereiken via: Jos.voor.video@kpnmail.nl.

Bart van Rooijen. Na 40 jaar in het onderwijs in Nieuwegein werkzaam te zijn geweest, waarvan de laatste 10 jaar in de onderwijsICT, heb ik de draad van oude hobby’s weer opgepakt. Ik ben inmiddels met pensioen en heb dus meer tijd om vrijwilligerswerk te doen. Behalve film is ook barthoutbewerken een uit de hand gelopen hobby geworden.

Wat betreft film begon ik voor diverse ZZP-ers promotiefilmpjes te maken voor hun bedrijf. Daardoor kreeg ik de smaak te pakken en zag op een zeker moment dat De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) filmers zocht. De stap naar De Digitale Stad Nieuwegein was niet zo moeilijk omdat ik in het verleden al een aantal jaren voor pen.nl onderwijsartikelen heb geschreven.

In de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw ben ik lid geweest van NOVA, de landelijke club voor amateur smalfilmers. Naast opdrachten, film ik ook voor mijn lol tijdens vakanties. Nu trek ik erop uit en ga een leuke rubriek maken en ga verslaglegging doen van gebeurtenissen in Nieuwegein.

Mirjam Bruin zal onze videograaf Bart van Rooijen versterken bij zijn videoproduktiewerkzaamheden voor de Digitale Stad Nieuwegein. Een paar mooie vaste rubrieken in de wijken van Nieuwegein zijn reeds uitgewerkt en zullen de komende dagen verder vorm gegeven worden. Mirjam Bruin gaat het interview-werk doen voor pen.nl.

Mirjam Bruin: ‘Al bijna 20 jaar ben ik werkzaam in het basisonderwijs, waarvan 15 jaar in Nieuwegein. Daarnaast ben ik coach met als specialisatie Opvoeding&gezin. De stap naar interviewen voor Pen.nl i.s.m. Bart van Rooijen is dus niet zo heel groot. Communiceren met mensen en vooral veel vragen stellen, is iets wat ik enorm graag doe. Al bijna mijn hele leven woon ik in Nieuwegein en heb het er nog steeds enorm naar mijn zin.’ Mirjam is moeder van twee pubers, die ze met veel plezier begeleidt naar volwassenheid.

Benno Mulder: ‘Ik ben geboren in Rotterdam en werkzaam bij Ahold in de Landelijke Vers Centrale in Nieuwegein. Dit is het landelijke distributiecentrum voor versartikelen. Inmiddels 61 jaar en sinds 1988 woonachtig in Nieuwegein.’ benno

‘Mijn hobby’s zijn reizen, filmen en sporten, zoals roeien, skiën en hardlopen. Elke zondag om 10.00 uur geef ik hardlooptraining aan een loopgroepje naast de oude wielerbaan in Galecop.’

‘Van mijn vakantiereizen heb ik al vele films gemaakt, van Zuid Amerika tot vele landen in Azië. Theoriekennis over filmen heb ik veel geleerd bij de filmclub de Geinfilmers waar ik sinds vijf jaar lid van ben. De laatste jaren maak ik steeds vaker korte films, meestal clubopdrachten en dat ga ik nu ook doen voor De Digitale Stad Nieuwegein wat ik heel leuk vind om te doen.’

Michael Simonse. ‘Wie kent ‘m niet.’ Als hij niet werkt, is hij altijd onderweg met zijn camera. Om (fotografisch) verslag te doen van een nieuwswaardig gebeuren. Vanaf nu ook met de camera voor De Digitale Stad Nieuwegein. Daarbij maakt het Michael niet uit op welk uur van de dag hij op zijn fiets moet springen om het (Nieuwegeinse) nieuws te ‘pakken’. michael

Overdag, als hij tenminste vrij kan krijgen. ’s Avonds, ook al is het weer niet zo best. Ja, zo nodig midden in de nacht, wanneer zijn pager aangeeft dat er ergens in Nieuwegein brand is of een ernstig ongeval of… Michael is er bij. Op zijn fiets. Met zijn camera en nu een videocamera. Thuisgekomen wordt de video bewerkt en meteen in zijn computer geladen, bekeken, beoordeeld en zo nodig enigszins bewerkt. Daarna verstuurt Michael zijn video naar de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein waar het verhaal wordt gemaakt bij de beelden van Michael Simonse, burgerjournalist. Altijd onderweg. Alles verslaand.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60