Zorgvuldige vergunningverlening bij uitbreiding NBC

Het college heeft kennis genomen van de resultaten van het evaluatierapport van onderzoeksinstituut OTB over de vergunningverlening voor het uitbreiden/verbouwen van het Nieuwegein’s Business Center (NBC). De gemeente heeft deze evaluatie speciaal laten doen vanwege de grote publieksfunctie van het gebouw in samenhang met het aspect veiligheid.

Voor het NBC was dan ook een diversiteit aan vergunningen benodigd. Aan de hand van het rapport heeft de gemeente inzicht gekregen in de kwaliteit van de vergunningverlening. OTB concludeert dat de vergunningverlening zorgvuldig en volgens de wettelijke kaders is verlopen. Zij doet in haar rapport wel een aantal aanbevelingen voor het verbeteren van de kwaliteit van de vergunningverlening in de toekomst.

De aanbevelingen richten zich met name op het verhogen van de efficiëntie en het verbeteren van de samenwerking en communicatie tussen de betrokken afdelingen. Tevens wordt gewezen op aanwezige capaciteitstekorten. De aanbevelingen zullen worden meegenomen bij het uitwerken van de versterking van de handhavingstaken op het gebied van veiligheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk