Katern

Zilver voor Jiu-Jitsuers van BSP Holland/De Mix uit Nieuwegein op de World Games 2017

Van 20 tot en met 30 juli 2017 vonden in Wroclaw (Polen) de World Games 2017 plaats. Nederland had zich met 79 sporters gekwalificeerd in 14 sporten: biljart, bowlen, gymsport, handboogsport, inline-skaten, kanopolo, karate, kickboksen, korfbal, powerliften, squash, touwtrekken, wakeboarden en jiu-jitsu.

Aan de World Games 2017 deden 3.251 sporters mee uit 111 landen. Het evenement staat bekend als de Olympische Spelen voor niet-olympische sporten. En kan als auditie worden beschouwd voor sporten die van olympische status dromen, zoals Jiu-Jitsu.

Bondscoach Barry van Bommel uit Nieuwegein deed aan de World Games mee met zijn Jiu-Jitsuers: Ruben Assmann, Marnix Bunnik (Beide van BSP Holland/De Mix uit Nieuwegein), Boy Vogelzang, Melvin Schol, Aafke van Leeuwen, Ecco van de Veer en Taco Morren.

Het duo Ruben Assmann en Marnix Bunnik van BSP Holland/De Mix uit Nieuwegein behaalden zaterdag 29 juli jl. een mooie zilveren medaille. Aan deze wedstrijd deed alleen de top 6 van de wereldranglijst mee. Het zilver werd behaald na winst op Italië (91,5-87), Montenegro (114-112,5) en de halve finale van België (95,5-92). De finale verloor het duo nipt van Zwitserland (96-97,5). Door het verlies op de Zwitsers evenaarde het team van BSP/Holland hun tweede plek van vier jaar geleden. Alle medailles die zijn behaald door Team Holland vindt u hier.

Op de foto links Marnix Bunnik en Ruben Assman met hun zilveren medaille

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk