Zijn de tramovergangen in Nieuwegein veilig?

Als gevolg van een aantal opeenvolgende ongevallen op een overgang met een tram en de vragen die hierover door oa de VVD zijn gesteld, heeft het college van B&W van Nieuwegein samen met de Provincie Utrecht een onderzoek laten uitvoeren naar de veiligheid van de tramovergangen in Nieuwegein. De conclusie was dat het veiligheidsniveau hoog is. Desalniettemin zijn er nog een hele reeks van aanbevelingen, waarvan de VVD zich afvraagt of deze allemaal zijn uitgevoerd.

De brief die het college hierover aan de raad heeft getuurd roept echter bij ons nog de nodige vragen op. De VVD heeft hiervoor een brief gestuurd aan het college om hier antwoord op te krijgen. Het verbaast de VVD dat het college niet vermeld dat onze VVD-gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhoff wethouder Peter Snoeren heeft opgedragen dat alle aanbevelingen in oktober 2016 opgelost moeten zijn.De brief van de wethouder is niet duidelijk of daadwerkelijk alle aanbevelingen wel worden overgenomen. De VVD vraagt de wethouder dan ook of dit wel gebeurt en vraagt tevens of het bureau die de aanbevelingen heeft gedaan, een toets kan uitvoeren of de aanbevelingen naar verwachting zijn uitgevoerd en de raad daarover kan rapporteren.

Veiligheid is voor de VVD een belangrijk onderwerp. Met mensenlevens neem je geen risico’s. Niet alle risico’s zijn weg te nemen, maar je moet er wel zorgvuldig mee omgaan. Reden voor de VVD fractie om strak op toe te zien dat alle aanbevelingen worden overgenomen, zodat de tramovergangen in Nieuwegein veiliger worden.

tramongeluk

 

2 thoughts on “Zijn de tramovergangen in Nieuwegein veilig?

  1. Gijs

    Volgens mij zijn de overgangen veilig genoeg, maar mensen lijken steeds minder op te letten in het verkeer en te gemakkelijk anderen de schuld te willen geven.
    Wel is het zo dat speciaal voor de overgang op de Koekoekslaan het natuurlijk wel zo is dat mensen die naar het ziekenhuis moeten, vaak nog meer aan hun hoofd hebben. Het is dan natuurlijk wel de vraag of ze zouden moeten rijden als ze blijkbaar teveel aan hun hoofd hebben dat ze niet meer goed opletten.

  2. Dion

    Goed artikel. Veiligheid is belangrijk. Gebruik wel actuele foto’s. De trams zien er al lang niet meer zo uit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk