Zes weken cel voor Nieuwegeiner

Het OM eiste vandaag in de rechtbank van Breda drie maanden cel voor een 26-jarige man die op kerstavond op heterdaad werd betrapt door alerte buurtbewoners toen hij in Wijk en Aalburg wilde inbreken. De rechter veroordeelde hem tot zes weken gevangenisstraf.

De Nieuwegeiner werd samen met twee andere mannen door alerte buurtbewoners opgemerkt omdat ze zich verdacht ophielden bij een auto en in brandgangen. Later werden ze gezien in een tuin bij een hoekwoning aan de Hoptuin. Een van de drie mannen kon door de opgetrommelde buurtbewoners in de kraag worden gevat en aan de politie worden overgedragen. De andere twee zagen kans om te ontkomen.

Bij de aanhouding van de verdachte werd inbrekersgereedschap gevonden. Ook was de poort van de hoekwoning vernield. De man is de woning niet binnengekomen.

Tijdens de zitting verklaarde de verdachte dat hij samen met twee anderen getipt werd over een kist met duur gereedschap in een busje vlakbij de desbetreffende woning. De kist troffen ze niet aan in de bus en volgens hem zijn ze toen verder gaan zoeken in de tuin. De officier van justitie vond het een ‘bizar en volstrekt verzonnen verhaal’ en eiste drie maanden cel voor poging inbraak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk