Woordenwisseling met Nieuwegein

Zomaar ergens in Nieuwegein. Je loopt, je ziet, je fantaseert. Over dingen, personen, gebeurtenissen of wat dan ook. De één legt het vast in een foto, een ander met woorden. Niet zomaar woorden maar allemaal zijn ze gelijk. Er is geen hoofdletter te bekennen bij de Nieuwegeiner Ton de Gruijter. Geen woord staat boven een ander. Ton is dichter en heeft nu ook een rubriek op De Digitale Stad Nieuwegein.

Ton: ‘nog even en ‘oud en nieuw’ wordt gevierd. omdat we het moeilijk vinden met grootheden om te gaan, hebben we kalenders en klokken gemaakt om te meten wat passeert. wij bepalen het! en dan zijn we wel wat verongelijkt wanneer de seizoenen zich niet naadloos aan onze verwachtingen houden. vreemde begrippen, ‘oud’ en ‘nieuw’ zo lang nog ergens leven in zit, moet men het wellicht niet als ‘oud’ terzijde schuiven. kijk eens in de nieuwegeinse kringloopwinkel aan de utrechthaven. wat door de één als ‘oud’ werd binnen gebracht, wordt door de ander als nieuwe aanwinst meegenomen.
waar de tijd verstreken leek, wordt het opnieuw de kringloop binnen geloodst. symbolisch is de wand met klokken in de kringloopwinkel. ‘nieuwe tijden’ lijken ze te tikken. terug naar de viering. net als onze verre voorouders, die wel raad wisten met het joelfeest, vullen we roemers en kroezen, knallen we tegen de boze geesten en kussen we veel meer mensen dan gebruikelijk. ik hoop dat u allen nog lang van de kringloop mag genieten!’
Klik hier om naar ‘woordenwisseling met nieuwegein’ te gaan. Deze week: ‘kringloop.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk