Wijziging ontheffing Flora- en faunawet voor bedrijvenpark Het K

In augustus 2003 heeft het college besloten het ministerie van LNV te verzoeken de verleende ontheffing volgens de Flora- en faunawet uit 2002 voor bedrijvenpark Het Klooster te wijzigen. Het ministerie van LNV (agentschap LASER) heeft dit verzoek nu gehonoreerd en besloten tot aanpassing van de ontheffing, conform het verzoek van de gemeente. De ontheffing uit 2002 is nu op de volgende punten gewijzigd:

1. Het wegvangen en verplaatsen van enkele soorten spitsmuizen is wegens ecologische motieven niet meer verplicht. Deze muizen dienen nu, net als enkele andere diersoorten, op adequate wijze te worden verjaagd. Er zal geen afbreuk worden gedaan aan de gunstige staat van instandhouding van de soort in het plangebied en de directe omgeving daarvan.

2. Amfibieën zullen worden verplaatst naar daartoe geschikte voortplantingswateren, in of buiten het plangebied.

3. Het treffen van ecologische maatregelen en de start van de uitvoering kan zowel verantwoord plaatsvinden in het voorjaar als het najaar, in plaats van alleen het najaar. Het dempen van sloten dient bij voorkeur zo veel mogelijk in het najaar plaats te vinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk