Wielerbaan Nieuwegein wordt activiteitenterrein

Als het aan ondernemer Wim in ’t Veld, van Partycentrum de Lantaern ligt, wordt de wielerbaan aan de Galecopperzoom in de wijk Galecop binnenkort omgetoverd tot een activiteitenterrein. De activiteiten zijn nog niet geconcretiseerd en de onderhandelingen niet afgerond, maar gedacht wordt aan buitenactiviteiten als picknicken, team-building, zomerkampen, boogschieten en paintball. ‘Met de activiteiten wordt beoogd Nieuwegein op de kaart te zetten’ aldus initiatiefnemer Wim in ‘t Veld. De gemeente Nieuwegein werkt in deze faciliterend mee en zal aan in ‘t Veld een contract geven voor de duur van 5 jaar. Eén van de voorwaarden die zij stelt is dat recht wordt gedaan aan de ecologie en natuurwaarden van het gebied. Dat onderzoek is reeds gedaan door Bureau Waardenburg en heeft een positief besluit afgegeven waardoor ondernemer Wim in ’t Veld aan de slag kan gaan.

Het eerste evenement dat gaat plaatsvinden is het Kleurenblindfestival op 22 juni aanstaande (zie video hieronder). Dit evenement was al gepland en staat los van de plannen van in ‘t Veld. De gemeente heeft inmiddels een omgevingsvergunning verleent. Ook de jaarlijks terugkerende wielerronde zal hier moeten blijven plaatsvinden en worden gefaciliteerd door de ondernemer. Als er geen activiteiten zijn dan moet het terrein open blijven voor publiek. Klik hier voor het concept document van de omgevingsvergunning, afgegeven door de gemeente Nieuwegein.

De bewoners van de wijk Galecop waren hoogst verbaast over dit besluit en waren niet geinformeerd en zijn bang voor overlast in de wijk. Een bewoner: ‘Alles schijnt al te zijn geregeld door de Gemeente Nieuwegein, echter wij weten nog van niks. Waarom zo geheimzinnig?’ De gemeente heeft laten weten de vergunning voor dit evenement volgens de juiste procedure te hebben afgegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk