‘Wie maakt daar pruiken in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Consuelo William.

Arend Bloemink: ‘Wanneer op mijn aanbellen de deur voorzichtig openzwaait, staat daar een prachtige vrouw. Een open blik. Vriendelijk stralende ogen. Een glimlach die, nadat we ons aan elkaar hebben voorgesteld, al snel verandert is een vrolijke lach. Ik voel me welkom.’

‘Niets wijst er op dat Consuelo, want zij ís het Portret Van Deze Week, al een zwaar leven achter de rug heeft. Een leven waarin zij haar passie en haar beroep achter zich heeft moeten laten. Een leven dat zij, met vallen en opstaan, heeft aangepast aan haar mogelijkheden. Zo heeft zij zich een nieuw beroep, een nieuw vak aangeleerd. Consuelo maakt pruiken. Zij heeft zich gespecialiseerd in het maken van pruiken voor donkere mensen die, als gevolg van bestralingen of ziekte kaal zijn geworden. Zoals ze dat zelf ook is overkomen. Natuurlijk maakt zij ook pruiken voor iedereen die dat wil hoor. Inmiddels is haar haar, zoals uit de foto’s blijkt, weer prachtig teruggekomen. Nu helpt ze, en dat geeft haar veel voldoening en plezier, anderen met haar pruiken door een moeilijk periode in hun leven. Mooi. Heel mooi!’

Onder de foto’s de antwoorden op de altijd vijf dezelfde vragen die wij stellen aan het ‘Portret van de week.’

Wie bent U ?
ik ben Consuelo William. Moeder van drie kinderen en een hele lieve hond.

Wat doet U in het dagelijks leven ?
Ik hou van wandelen zwemmen en de natuur. In de keuken ben ik graag bezig met het maken van lekkere hapjes, en ook taarten bakken vind ik heerlijk. Iedere dag motiveer ik mijzelf om van iedere dag een succes te maken, dit is gelijk mijn motto.

In het dagelijks leven ben ik haarwerkster wat in het kort gezegd [pruikenmaakster] inhoud. Ik begin de dag met het naar school brengen van mijn dochter, daarna ff wandelen met de hond en om 09.00 uur fris beginnen met mijn werk.

Ik geniet van het thuis kunnen werken, iets wat niet iedereen gegund is. ik heb zelf ervaren hoe het is om met haarverlies om te moeten gaan [alopecia]. Vanuit deze ervaring besloot ik om pruikenmaakster te worden. Intussen zijn we vijf jaar verder en ik heb hier nog steeds plezier in en ben trots om te zien als een persoon die bij mij binnenloopt tevreden, en in veel gevallen ook met meer zelfvertrouwen naar  huis gaat. Ook personen die kaal zijn geworden i.v.m ziekte komen bij mij als klant binnen. Om hun een veilig en vertrouwd gevoel te geven is er binnen in mijn salon altijd 1 persoon als klant. Privacy vind ik een must. Daarnaast heb ik ook regelmatig contact met zorgverzekeraars i.v.m  de vergoedingen van de pruiken.

Hoe lang woont U al in Nieuwegein ?
Ik woon nu sinds 9 jaar in Nieuwegein waarvan 6 jaar in Vreeswijk en 3 jaar in de wijk Wijkersloot.

Wat vindt U van Nieuwegein ?
Ik vind het er lekker wonen en werken in Nieuwegein zo dicht bij Utrecht. Ook lekker veel groen en veel natuur [zwemmen in de lek hoort er ook bij].

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
In Nieuwegein mis ik activiteiten gericht op kinderen en ouders samen en ook voor de  grootouders.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk