‘Wie is daar kunstenaar in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt?

Arend Bloemink: ‘Een bevlogen meneer, die Wim van Doorn. Meer dan veertig jaar was hij leraar in het voortgezet onderwijs. Een leraar die menigmaal op eigen creatieve wijze invulling gaf aan zijn lessen. Waar het kon, haakte hij met zijn lessen in op vragen van zijn leerlingen. Weg van de gebaande paden. En zo vonden leerlingen en leraar elkaar. Nu Wim ‘thuis’ is, zijn zijn bevlogenheid en zijn creativiteit geenszins afgenomen. Integendeel. Wim schildert, beeldhouwt, fotografeert, musiceert, bouwt zijn eigen muziekinstrument en heeft met een groepje mede-kunstenaars de stichting Kunstgein opgericht. Hij werd daar meteen maar voorzitter van. Een bevlogen meneer. Een inspirerende man. Een kennismaking meer dan waard!’

Kent u iemand voor het ‘Portret van de week?’ Laat het ons weten. Stuur ons zijn of haar gegevens en wij nemen kontakt op met hem of haar. Volgende week Jan en Ali van ‘t Veld. Zij zijn dan 50 jaar getrouwd!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk