‘Wie is daar een druk bezette moeder in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Ingrid Beukman.

Arend Bloemink: ‘Het Portret van deze Week is een hardwerkende, drukbezette moeder van twee kids, waarvan een met een autistische beperking. Bij gebrek aan, door de officiële instanties georganiseerde, contact- en sportmogelijkheden voor de in Nieuwegein woonachtige jonge kinderen en tieners met deze beperking heeft zij, als betrokken burger en in de vorm van een burgerinitiatief, zèlf een oplossing gezocht èn gevonden: Autisport. Een geweldig initiatief. Alle reden dus om Ingrid Beukman als Portret van de Week breed aan Nieuwegein te presenteren!’

‘Ik ontmoet Ingrid in de sporthal van de school De Evenaar aan de Dasseweide. Een prachtlokatie voor een prachtinitiatief. Een lokatie die zeer welwillend door schooldirecteur Gonny de Boer aan Autisport ter beschikking is gesteld! Terwijl de eerste groep Autisporters de hal vullen met enthousiaste kreten gaan we daar lekker fotograferen. Het is duidelijk: beide Autisport-sportinstructeurs verstaan hun vak en weten deze kinderen met ogenschijnlijk speels gemak uit hun isolement los te weken.’

‘Ingrid Beukman. Een zeer betrokken moeder. Een zeer betrokken Nieuwegeinse die, ondanks alle gemeentelijke barrières, het toch maar mooi voor elkaar heeft gekregen dat een groep kinderen met een specifieke beperking wekelijks een uurtje heerlijk kunnen bewegen, zich heerlijk kunnen uitleven. Als dát geen reden is om Portret van de Week te zijn…’

Wie ben je ?
Ingrid Beukman 42 jaar. Ik ben getrouwd met Mike en samen hebben we 2 leuke kids van 9 en 12 jaar oud. We zijn een energiek en sportief gezin. Ik hou van mijn gezin, zorgen voor anderen, zon, kamperen, reizen en zingen bij Alive mijn Black Gospel Choir (mede opgericht in 2008).

Wat doe je in het dagelijks leven ?
Ik werk bij Berenschot een onafhankelijk adviesbureau als intern projectleider Berenschot Inclusief.

Daarnaast houd ik me met Autisport bezig. Een burgerinitiatief dat na een succesvolle pilot in 2011 is doorgestart. We hebben een zoon met autisme en er was weinig passends voor hem qua sport.

Na de doorstart is ook Mike zich helemaal gaan inzetten om onze sportclub tot een succes te maken.

Autisport: Is een sportgelegenheid voor kinderen en tieners met autisme of een problematiek in het sociale/communicatie gebied. Het doel: plezierig sporten en het opdoen van sociale contacten met leeftijdgenootjes. In eerste instantie hadden we 1 groep en sinds een jaar zelfs 2 groepen van 15 kinderen die begeleid worden door 2 geweldige trainers, Barry en Jesper, die deze kinderen op de juiste wijze begeleiden.

Terwijl de kinderen lekker sporten, krijgen de ouders (indien gewenst) een lekker kopje koffie/thee en hebben ze gezelschap aan elkaar. Dat is fijn want dan kunnen ze met elkaar delen wat het betekent om ouder te zijn van een bijzonder kind. Er ontstaan ook veel vriendschappen door het contact op Autisport. Elke dinsdag middag is er Autisport. Meer weten? autisport@gmail.com.

Ik ben super dankbaar dat we dit kunnen doen en dat er zo ontzettend veel blije kids en hun ouders zijn. Gonny de Boer, directeur van de school de Evenaar, waar we dit kunnen doen, maakt dit mede mogelijk. Een dame met een hart van goud.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
37 Jaar.

Wat vind je van Nieuwegein ?
Leuke stad met veel mogelijkheden.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Eigenlijk zou ik graag twee dingen verbeterd zien (hoewel ik ook geloof in burgerinitiatieven)!

Ik zou graag zien dat er meer dan nu geïnvesteerd wordt in kinderen (ouders) die een handicap hebben. Ik zit wekelijks met onze oudergroepen (tijdens de sporturen) aan tafel en merk dat er nog steeds onvoldoende professionele hulp is voor wie dit hard nodig heeft. Sterker nog ik merk dat de weinige hulp die er al was nog meer is terug gedrongen.

Er zijn bijvoorbeeld ouders van kinderen die al een jaar wachten op een keukentafelgesprek!

Of logeerweekenden die gestopt zijn van kinderen die echt zware zorg behoeven en waarbij er alternatieven zijn bedacht die echt niet passend zijn. Gevolg veel zorgen en verdriet (dit is bekend bij de gemeente en niet bedoelt om te mopperen maar als wens)!

Ik zou graag zien dat er voor autistische kinderen een regionaal aanbod komt m.b.t. sport/spel/buitenschoolse activiteiten. Nu is alles wijkgericht inclusief het krantje. Wij hebben 30 kids verspreid over Nieuwegein (verspreid zijn wij wel een doelgroep om aan te denken).

Ook dat het aanbod wat er wel is zoals Autisport gewoon benoemd wordt in de Beweegkrant van Nieuwegein. We zijn er, ondanks onze PR en initiatieven om er in te komen, niet genoemd!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk