‘Wie is daar een architect in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Kees Blonk.

Arend Bloemink: ‘Als op mijn aanbellen de deur door het portret van déze Week wordt geopend en ik hartelijk wordt ontvangen, meldt zich meteen ook Starlight, de Bobtail des huizes. Van de één krijg ik een hand èn de vraag of ik een kop koffie wil, door de ander word ik nieuwsgierig besnuffeld. Als Kees Blonk, het Portret, koffie gaat maken of zetten, schurkt Starlight zich behaaglijk tegen mij aan, bekijkt me vriendelijk met haar éne bruine en haar andere blauwe oog en verwacht vervolgens te worden aangehaald… Kees komt met de koffie. Zet zich aan zijn vergadertafel (Kees is architect) met achter zich een enorme hoeveelheid aan naslagwerken. Dan gaan we fotograferen.’

Klik op het cameraatje hieronder en maak nader kennis met Kees wanneer hij de vijf altijd dezelfde vragen beantwoord over zichzelf en over Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk