‘Wie is daar de mooiste van Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Eveline Monrooij.

Arend Bloemink: ‘Op mijn aanbellen wordt de voordeur geopend door de allercharmantste, me vriendelijk toelachende Eveline. De achttien jaar oude (Nieuw-)Vreeswijkse schone heeft, midden in haar drukke examenperiode, ook nog tijd gevonden om deel te nemen aan de ‘Miss Beauty of the Netherlands’ verkiezingen. Dat dat haar goed af gaat moge duidelijk zijn: inmiddels is ze finaliste voor de provincie Utrecht!’

‘Eveline stelt voor om de portretsessie te houden op de Amaliabrug, net bij haar om de hoek. Prima plan. Vader Martin vraagt, wanneer we op pad gaan, op semi-bezorgde toon of we het alléén af kunnen… waarna hij ons, als we zijn vraag bevestigend beantwoorden, succes wenst. Eveline en ik zijn, al fotograferend, dan ook vrolijk verrast wanneer we vader Martin ineens óók op de brug ontwaren. Híj fotografeert óns! Gááf (of is cóól een betere uitdrukking?).’

‘Eveline voelt zich duidelijk op haar gemak, zo voor de camera. Gezellig chattend komt de ene na de andere foto tot stand. O ja, mocht je je, als Nieuwegeiner, misschien afvragen of Eveline en vader Martin misschien de achternaam Monrooij dragen… het antwoord daarop is: ja. Dat kan natuurlijk ook haast niet anders: Nieuw-Vreeswijk, Amaliabrug, Martin… en dan nu ook nog Eveline!’

Wie ben je?
Ik ben Eveline Monrooij. Onlangs ben ik 18 jaar geworden en ik zit in mijn laatste jaar van het vwo. Deze periode ben ik dan ook druk bezig met mijn eindexamens.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik druk bezig met school. Als alles volgens plan gaat en ik toegelaten word, hoop ik volgend jaar bestuurs- en organisatiewetenschap te gaan studeren aan de universiteit van Utrecht.

Naast hard werken voor mijn diploma ben ik in het dagelijks leven druk met mijn werk. Ik werk in een restaurant in het mooie Vreeswijk: eeterie03402. Naast werken vind ik het ook leuk om te tennissen. Ik ben dan ook regelmatig te vinden op de tennisbaan.

Wat misschien nog wel belangrijker is om over mij te weten, is dat ik finaliste ben van Miss Teen of Utrecht 2016. Dit is een missverkiezing die deel uitmaakt van Miss Beauty of the Netherlands. Bij een missverkiezing denken veel mensen aan mooie meisjes die een beetje staan te lachen. Een missverkiezing is echt meer dan dat. Het gaat namelijk voor het grootste gedeelte om je persoonlijkheid.

Ik vind het daarom echt gaaf dat ik in de finale mag staan. Deze zal 2 juni plaatsvinden in het Spant in Bussum. Om de titel Miss Teen of Utrecht 2016 te mogen dragen heb ik hulp nodig. Er kan namelijk op mij worden gestemd. Dit kan door ‘Poll Utrecht Eveline’ te sms-en naar 3010. Dit kost €1,10. Daarnaast zou kunt u ook een kaartje kopen voor de finale. Deze kaartjes kosten €12,50 en kunt u bestellen door een email te sturen naar: eveline.monrooij@gmail.com. Ik hoop dat ik op uw stem kan rekenen als u ook wilt dat een Nieuwegeinse deze missverkiezing wint!

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik woon al sinds mijn geboorte in Nieuwegein.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik vind Nieuwegein een stad met vele kanten. In sommige delen van Nieuwegein voel ik mij echt thuis maar in andere delen kom ik dan weer niet zo graag. Wel vind ik dat het centrum er echt op vooruit is gegaan. City Plaza is een stuk aantrekkelijker geworden door de komst van winkels als de H&M en de Mango.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Wat ik nog mis in Nieuwegein is een plek waar jongeren ’s avonds kunnen afspreken en kunnen uitgaan. Dit zou ik graag anders willen zien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk