‘Wie gaat daar met pensioen in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Jan Heijkamp.

Arend Bloemink: ‘Een bekend gezicht… is het eerste wat bij me op komt als Jan de deur opent. En dat is geen wonder. Jan is jarenlang DE man geweest die Nieuwegein netjes en schoon hield. Die rommel opruimde dat door anderen was achtergelaten. Die takken en struiken die het verkeer in de weg zaten weghaalde. Die dat door heel Nieuwegein deed. Dééd, want Jan werd een paar jaar geleden gevonden in zijn dienst-Daihatsu. Liggend met zijn hoofd op het stuur in plaats van vriendelijk zwaaiend naar voor- bijgangers. Jan was buiten bewustzijn. Er was een ader in zijn hoofd ge- sprongen en hij werd hals over kop naar het ziekenhuis vervoerd. Gelukkig is Jan weer opgeknapt. Zij het dat hij snel moe wordt. Dát was voor zijn werk- gever, de gemeente Nieuwegein, het sein dat Jan het rustiger aan moest gaan doen. Jan wordt eerdaags 63. Een mooi moment om afscheid te nemen van zijn werkgever, zijn collega’s, van zijn werk. Jan gaat zich niet vervelen. Hij maakt houtskooltekeningen en olieverfschilderijen. Jan doet dat aan de hand van oude foto’s en oude(re) krantenknipsels. En uiteraard verbeeldt Jan als geboren Nieuwegeiner in zijn kunstwerken vrijwel altijd een Nieuwegeins plekje. Met uitzondering van dat ene schilderij. Dát schilderij toont Jan’s impressie van Utrecht. Jan, leef je lekker uit in je creativiteit. Nú en stráks! Het ga je goed en hartelijk bedankt voor je jarenlange inzet om Nieuwegein schoon te houden…’

Klik op het cameraatje hieronder en maak, in woord en beeld, nader kennis met Jan wanneer hij de vijf, altijd dezelfde, vragen beantwoordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk