‘Wie doet daar mee aan de ‘Miss Beauty of Utrecht’ verkiezingen uit Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week La-isla Thies.

Arend Bloemink: ‘Met het Portret Van De Week spreek ik af dat we elkaar ontmoeten in de hal van theater DE KOM. Daar treffen we elkaar en van de uitnodiging van de DE KOM-medewerkers Elise en Ton maken we graag gebruik: we zoeken een plekje in een van de kleedkamers. Al babbelend, op een gezellige manier ervaringen uitwisselend, maken we een hele serie foto’s. La Isla, want zíj is het Portret Van De Week voelt zich duidelijk thuis in de theaterkleedkamer. Geen wonder, La Isla komt regelmatig in theaterkleedkamers. Als danseres. En tegenwoordig als finaliste in de wedstrijd Miss Beauty of Utrecht!’

Onder de foto’s de antwoorden op de altijd vijf dezelfde vragen die wij stellen aan het ‘Portret van de week.’ Boven ziet u het videoverslag van onze reporters Jos van Vogelpoel en Frans Evers.

Wie ben je ?
Mijn naam is La-isla Thies 22 jaar uit Nieuwegein. Ik ben positief creatief een doorzetter en ik ga altijd recht op mijn doel af. Iets wat ijdel maar dat past perfect in de mode wereld en bij mijn familie. Stuk voor stuk met kleding bezig en met het maken van een statement. Als klein kind ben ik naar Nieuwegein verhuisd met mijn vader en moeder samen en dat was allemaal erg spannend zo een nieuwe school en een ander huis is een nieuwe buurt.

Mijn ouders hebben mij geleerd om van mode te houden en kleding en materiaal lief te hebben. Als klein meisje stond ik al in Megusta, de winkel van mijn vader en moeder, om de spelden aan te geven aan mijn moeder voor haar maatwerk. Passie voor het vak is iets wat ik zeker heb. Ik studeer nu aan de Hogeschool voor Styling en daar kan ik mijzelf nog meer ontwikkelen.

Via mijn vorige baan was ik terecht gekomen bij mijn aller eerste Miss verkiezing. Hier was ik aan begonnen omdat ik erg benieuwd was hoe zo een auditie zou gaan verlopen, niet verwachtende dat ik ook daadwerkelijk in de finale zou komen te staan. Dit is nu mijn tweede verkiezing waar ik aan mee doe en het bevalt mij heel erg goed. De meiden zijn aardig en we doen leuke activiteiten met z’n allen terwijl je ook nog bezig bent voor een goed doel.

Van nature ben ik meer een mens wat heel erg op zich zelf is en daarom is dit ook nog een extra pluspunt aan al het leuke wat er al is. Nu ben ik vaak met meiden om van alles te regelen en te organiseren om zo veel als mogelijk geld binnen te halen voor de Stichting Haarwensen.

De finale van Miss Beauty of Utrecht is nu al een hele leuke ervaring en ik ben blij dat ik daar weer deel van mag uitmake. Toch wil ik het graag winnen en naar de landelijke finale gaan; Miss Beauty of the Netherlands, zodat ik nog meer kan doen voor andere mensen en ik steeds meer en meer iets kan betekenen voor anderen.

De meeste mensen in Nieuwegein kennen mij met meters lange haren, en dat was best wel heilig voor mij. Het zat altijd netjes, nooit in een staart uit luiheid. Zoals je nu wel kunt zien is daar niet heel veel meer van over. Dit heb ik gedoneerd en ik mis mijn eigen haren zeker wel. Maar dat komt bij mij vanzelf wel terug en er zijn kinderen die dit echt nodig hebben.

Willen jullie mij helpen te winnen door te SMS-sen: poll utrecht la-isla naar 3010. Dit zal mee tellen voor 20% van de uiteindelijke stand, dus als ik hier wat hoger kom te staan dan ik nu sta dan maak ik al meer kans om te kunnen winnen! Jullie kunnen ook alles gaan volgen rondom mijn verkiezing op Instagram: Laislathies snapchat:la-isla en op facebook: La-isla Thies, hier post ik alles wat we doen met de verkiezing en zo krijg je nog beter een idee waar wij zoal mee bezig zijn.

Wat doet je in het dagelijks leven ?
Dagelijks ben ik bezig met kleding, styling en mijn studie. Persoonlijk vind ik dat je door een outfit kunt laten zien wie je bent en waar je voor staat. Een eerste indruk ………  daar is jouw outfit een groot deel van. Je kunt hiermee er voor zorgen dat andere mensen jou zien zoal jij dat wilt doen overkomen, en dat is het leuke aan mode. Verder werk ik bij de ING bank, iets wat totaal niet aansluit bij wat ik verder allemaal doe eigenlijk. Maar ook dit is ook super leuk om te doen.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
Sinds mijn 4e jaar, vanaf groep 1 op de toonladder in Nieuwegein. Waar ik trouwens ook echt de leukste juf ooit had!

Wat vind je van Nieuwegein ?
Nieuwegein is echt mijn buurt. Ik ben zo vaak verhuisd binnen Nieuwegein dat ik ieder hoekje en straatje wel weet te vinden. Als ik Nieuwegein in kom rijden dan voelt het echt weer zoals vroeger, alsof ik nog op het Oosterlicht College zit en elke ochtend er zo belachelijk vroeg moest zijn. De sfeer van het met je vrienden na school afspreken en buiten lopen en ijs halen bij het water. Het voelt vooral erg oud en vertrouwd.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Het enige wat ik erg jammer vindt aan Nieuwegein is dat als ik bijvoorbeeld op Cityplaza loop en ik netjes mensen gedag zeg als ik er voorbij loop dat ze mij aankijken of ik van mars af kom, een andere taal spreek en ze niet eens een hoi terug zeggen. Mensen zijn hier een beetje mensen schuw of zo, ik weet niet wat het is maar we mogen wel wat vriendelijker naar elkaar zijn. Je hoeft elkaar niet te kennen om gedag te mogen zeggen naar een ander. En je hoeft elkaar niet te kennen om een gesprek te voeren of om iemand anders te helpen. Dat vind ik persoonlijk heel jammer aan Nieuwegein. Wees wat meer open. maak een dolletje daar maak je iemand anders zijn dag ook goed mee. Het kan geen kwaad om hoi te zeggen met een glimlach er bij. Als een 22 jarig meisje het kan, die in deze telefoon wereld leeft, dan kan de rest het ook zeker wel!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk