Wethouder Adriani ‘bouwt door’

Verleden week heeft wethouder Hans Adriani (PvdA) laten weten zich te beraden op zijn positie als wethouder. Vanmiddag heeft hij de gemeenteraad middels een brief laten weten toch aan te blijven en zijn werk af te maken. Het College van B & W is verheugd met de beslissing van Adriani. Zij laat ons weten: ‘Wij hebben de samenwerking in de afgelopen jaren als prettig en constructief ervaren en hebben er vertrouwen in dat we met elkaar verder kunnen werken aan de uitdagingen waar Nieuwegein voor staat.’

Reden van de ontstane situatie was om het voorstel bestemmingsplan Blokhoeve van de agenda te halen afgelopen donderdag tijdens een raadsvergadering. Hierop liep hij boos weg.

Adriani heeft aangegeven dat: ‘in de afgelopen maanden het vaker is voorgekomen dat de gemeenteraad twijfelde aan de bespreekbaarheid van de door hem ingediende voorstellen.’ Hierdoor vond Adriani het nodig een moment voor zichzelf te nemen en zich te beraden op zijn functie.

Zijn portefeuille is een stevige. Met name de woningmarkt in Nieuwegein staat onder druk. Lange wachttijden voor een woning, die inmiddels opgelopen is tot acht jaar, doet de wethouder beseffen dat hij door moet gaan om zijn werk af te maken en zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

Naar aanleiding van het incident vroegen ChristenUnie, CDA en VSP om een extra raadsvergadering om over de situatie te praten, deze is aankomende maandag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk