Wandelen voor water met Rotaryclub Nieuwegein

Rotaryclub Nieuwegein heeft afgelopen weken alle basisscholen in Nieuwegein benaderd om mee te doen met ‘Wandelen Voor Water’. Het doel van ‘Wandelen Voor Water’ is kinderen bewust te maken van het feit dat wij in Nederland gewoon water uit de kraan kunnen drinken. Dat is in veel andere landen wel anders! Vrouwen en kinderen besteden in ontwikkelingslanden vaak uren per dag aan het halen van water en dat water is lang niet altijd schoon. In een aantal landen is er zelfs nog een enorme kindersterfte door water tekort en hygiëne problematiek. Elk jaar sterven veel kinderen aan cholera en diarree.

De club heeft de scholen aangeboden in maart 2013 gastlessen én een wandeling langs water in Nieuwegein te verzorgen. Vorig jaar hebben in het gehele land al meer dan 25.000 leerlingen van groepen 7 en 8 zes kilometer gelopen met zes liter water (vier petflessen) in hun rugzak, om zo kennis te maken met de praktijk van alle dag voor kinderen in de derde wereld. Deze leerlingen laten zich sponsoren door ouders en familie. Het inzamelen van statiegeldflessen kan eveneens opbrengst genereren.

De opbrengst van deze sponsorloop zal ten goede laten komen aan de ‘Max Foundation’. De ‘Max Foundation’ realiseert succesvolle sanitatieprojecten op scholen in Bangladesh. Deze stichting laat bij scholen waterputten bouwen, latrines aanleggen en voorlichting geven aan leerlingen over hygiëne. Hiermee voorkomt men dat kinderen onnodig ziek worden, school verzuimen of, erger nog, vroegtijdig overlijden. Bovendien zal de stichting ‘Aqua for All’ de opbrengst van de sponsorloop verdubbelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk