Vrijstelling bestemmingsplan voor seksinrichting

Het college van B & W heeft besloten een vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor het vestigen van een seksinrichting aan De Liesbosch 14D. Op 19 november 2002 had het college zich al voorgenomen deze vrijstelling te verlenen. In reactie daarop hebben 14 bedrijven en 2 particulieren hun zienswijze kenbaar gemaakt. Het college heeft nu geconcludeerd dat de aanvraag past in het ontwerpbestemmingsplan, en dat de planologische argumenten van de indieners van zienswijzen niet opwegen tegen het belang van de aanvraagster om een wettelijk toegestaan bedrijf te beginnen. Tegelijk met de vrijstelling van het bestemmingsplan heeft het college een bouwvergunning verleend voor de noodzakelijke aanpassingen in het pand. Na dit planologische traject kan het traject van de exploitatievergunning starten.

De wethouders M. Monrooij (SGP/ChristenUnie) en C. Breuer (CDA) kunnen zich om principiële redenen niet vinden in dit besluit en hebben daarmee een minderheidsstandpunt ingenomen.

Procedure

Belanghebbenden kunnen tegen de twee besluiten van het college bezwaar indienen binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit. Daarna zal het college de ingediende bezwaren beoordelen. Alle indieners van zienswijzen, alle omliggende bedrijven en andere organisaties die op voorhand hebben gereageerd, worden deze week per brief over dit besluit geïnformeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk